search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:29
MENU CLOSE

Γ. Τσίπρας: Θετικό το κλίμα με τους επιχειρηματίες – Οι Πρέσπες ανοίγουν δρόμο για την οικονομία

29.03.2019 09:30
Γ. Τσίπρας:  Θετικό το κλίμα με τους επιχειρηματίες – Οι Πρέσπες ανοίγουν δρόμο για την οικονομία - Media

 

Για το πολύ θετικό κλίμα που επικράτησε στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με σημαντικούς επιχειρηματίες της βόρειας Ελλάδας χθες στη Θεσσαλονίκη μίλησε στον 105,5 Στο Κόκκινο ο Γιώργος Τσίπρας ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, ο οποίος επισήμανε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ανοίγει τον δρόμο και στα οικονομικά ζητήματα, αυτή δημιουργεί ένα πολύ θετικό κλίμα, και αυτό «το θέλουν πολύ και οι γείτονες μας».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι αν και η συμφωνία με τη Βόρεια Μακεδονία αφορούσε κυρίως πολιτικά ζητήματα εντούτοις τα άρθρα 13,14,15 αναφέρονται σε οικονομικά θέματα «στη σύσφιξη των οικονομικών σχέσεων» και εξήγησε για τη συμμετοχή των επιχειρηματιών στην επίσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Απριλίου ότι  «ο ιδιωτικός τομέας θα ανοίξει καινούργιους δρόμους στις μεταξύ μας σχέσεις» και ότι οι Έλληνες επιχειρηματίες όπως εκφράστηκε και χθες στη συνάντηση τις δυνατότητες που υπάρχουν θα τις εκμεταλλευτούν στο μέγιστο δυνατό.
Ο κ. Τσίπρας μίλησε και για την πρόθεση και των δύο πλευρών να καταλήξουν σε μια συμφωνία αναφορικά με τη φορολόγηση των ελληνικών επιχειρήσεων που εδρεύουν στη Βόρεια Μακεδονία, ώστε να λυθεί και αυτό το ζήτημα – της διπλής φορολόγησης – αλλά γι’ αυτό θα χρειαστεί παραπάνω από ένας χρόνος. 

Σημείωσε ότι στη σύσκεψη έγινε αναφορά στις ευκαιρίες που ανοίγονται για τις ελληνικές επιχειρήσεις και στο γεγονός ότι οι κάτοικοι της Βόρειας Μακεδονίας επιθυμούν να αγοράζουν ελληνικά προϊόντα σε σχέση με προϊόντα άλλων γειτονικών χωρών. 
Παράλληλα εξήγησε ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη από τους γείτονες για μεταφορά «know how», δηλαδή τεχνογνωσίας για τη δημόσια διοίκηση και άλλα ζητήματα, και ότι ανοίγεται αυτή τη στιγμή ένας καινούργιος δρόμος για την ελληνική οικονομία με τη γειτονική μας χώρα.
Στην σύσκεψη εξήγησε ο κ. Τσίπρας «δεν εκφράστηκαν παράπονα. Και δεν θα ήταν και κακό να εκφραστεί κάποιο παράπονο σε μια σύσκεψη όλα υπάρχουν, αλλά το μόνο που δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα είναι το άσχημο κλίμα που υποτίθεται επικράτησε. Ήταν πολύ θετικό το κλίμα.».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:27