search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:40
MENU CLOSE

Κομισιόν: H έγκριση της συμφωνίας για το Brexit από τη Βουλή των Κοινοτήτων είναι αρκετή

29.03.2019 13:26
Κομισιόν: H έγκριση της συμφωνίας για το Brexit από τη Βουλή των Κοινοτήτων είναι αρκετή - Media

 

H έγκριση της Συμφωνίας Αποχώρησης από τη Βουλή των Κοινοτήτων είναι “αρκετή” για να διασφαλίσει τη συντεταγμένη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ. Αυτό ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς ερωτηθείς σχετικά με το διαχωρισμό της Συμφωνίας για το Brexit από την Πολιτική Δήλωση για τη μελλοντική σχέση των δύο πλευρων.

Σημειώνεται ότι η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε να θέσει και πάλι σήμερα σε ψηφοφορία τη Συμφωνία Αποχώρησης, χωρίς την Πολιτική Δήλωση για τη μελλοντική σχέση, ελπίζοντας να λάβει τελικά το πράσινο φως της πλειοψηφίας των βουλευτών.

Η Συμφωνία Αποχώρησης πρέπει να “επικυρωθεί από τις δύο πλευρές προκειμένου να τεθεί σε ισχύ” σημείωσε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι σε κάθε περίπτωση σε αυτήν “λαμβάνονται υπόψη οι βασικές κατευθύνσεις” που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο της μελλοντικής σχέσης.

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με τα επόμενα βήματα, ο Μ. Σχοινάς αρνήθηκε να προβεί σε εικασίες και σημείωσε ότι το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας θα κρίνει και τις επόμενες κινήσεις.

Περιθώριο μέχρι τις 12 Απριλίου

Η Βρετανία θα χρειαστεί να πει στην Ευρωπαϊκή Ένωση τι θέλει να κάνει αναφορικά με το Brexit έως τις 12 Απριλίου εάν το κοινοβούλιο σήμερα δεν καταφέρει να στηρίξει τη συμφωνία αποχώρησης από την ΕΕ, δήλωσε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ.

Σε ομιλία του στη Βαρσοβία, ο Μπαρνιέ ξεκαθάρισε ότι η προθεσμία που έδωσαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες την περασμένη εβδομάδα στην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι για να περάσει τη συμφωνία αποχώρησης εκπνέει στο τέλος της σημερινής ημέρας. Εάν χαθεί η προθεσμία, οι ηγέτες έχουν πει στη Βρετανία ότι έχει περιθώριο έως τις 12 Απριλίου για να προτείνει κάποια άλλη στρατηγική.

Η προοπτική να αποχωρήσει η Βρετανία χωρίς μια συμφωνία που να καθιστά ήπια την αποχώρησή της δεν είναι η επιλογή που προτιμά η ΕΕ, δήλωσε ο Μπαρνιέ, αλλά φαίνεται να γίνεται πιθανότερη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50