search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:38
MENU CLOSE

«Τεράστιο το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών για επέκταση στη Βόρεια Μακεδονία»

29.03.2019 13:34
«Τεράστιο το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών για επέκταση στη Βόρεια Μακεδονία» - Media

 

«Η επίσκεψη Τσίπρα στη Βόρεια Μακεδονία […] την επόμενη εβδομάδα έχει τεράστια σημασία, καθώς θα μεταβεί εκεί μαζί με υπουργικό κλιμάκιο για να υπογράψει μία σειρά από συμφωνίες με την γειτονική χώρα», ανέφερε, μιλώντας στον 105,5 «Στο Κόκκινο», η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Η ίδια προσέθεσε ότι και η παρουσία του πρωθυπουργού χτες στη Θεσσαλονίκη «συνδέεται εν μέρει με την επίσκεψη στα Σκόπια. Είχε συνάντηση με επιχειρηματίες από τις τρεις Περιφέρειες της βόρειας Ελλάδας (Δυτική Μακεδονία, Κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία – Θράκη) όπου. συζήτησαν τόσο για την υπάρχουσα δραστηριότητά τους στη γειτονική χώρα όσο και για αυτά που σχεδιάζουν το επόμενο διάστημα. [Οι επιχειρηματίες] του έθεσαν και αγωνίες και προβληματισμούς για τις ελληνικές επιχειρήσεις και τη δραστηριότητά τους, τόσο στην Βόρεια Μακεδονία όσο και γενικά. Ήταν μία εποικοδομητική συζήτηση που έκανε όλους πιο σοφούς […] έδωσε τη δυνατότητα για μία ουσιαστική κουβέντα με τον πρωθυπουργό, κάτι που δεν συνηθιζόταν τα προηγούμενα χρόνια».

Αναφερόμενη στα στελέχη επιχειρήσεων τα οποία θα συνοδεύουν τον πρωθυπουργό και το κυβερνητικό κλιμάκιο στη Βόρεια Μακεδονία η κ. Χατζηγεωργίου, ανέφερε ότι «υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από επιχειρήσεις της βόρειας Ελλάδας να ανοίξουν επιχειρήσεις εκεί, και να κάνουν εξαγωγές προς τη γειτονική χώρα. Είχα τη δυνατότητα να συνομιλήσω με όλους τους επιχειρηματίες που εξέφρασαν πρόθεση να συμμετέχουν στην αποστολή και εντυπωσιάστηκα θετικά».

Σχολιάζοντας εξάλλου τα δημοσιεύματα μερίδας των ΜΜΕ για βολές από την πλευρά του επιχειρηματία Ευ. Γεροβασιλείου, η κ. Χατζηγεωργίου είπε ότι «ο κ. Γεροβασιλείου διέψευσε τα όσα γράφτηκαν ή ειπώθηκαν γι’ αυτόν χωρίς να ερωτηθεί ο ίδιος, εξέφρασε την συμφωνία του με την Συμφωνία των Πρεσπών και είπε ότι προφανώς προκύπτουν ζητήματα μετά από κάθε συμφωνία και πρέπει να τα βλέπουμε, να τα θέτουμε και να ψάχνουμε λύσεις. Αυτό δηλαδή ακριβώς που ήταν ο σκοπός της συζήτησης του πρωθυπουργού με τους επιχειρηματίες της βόρειας Ελλάδας».

Αναφερόμενη τέλος στις τοποθετήσεις του κ. Ζορπίδη (πρώην αντιδήμαρχου επί δημαρχίας Παπαγεωργόπουλου αλλά και ταξιδιωτικού πράκτορα που προσφέρει και σήμερα ταξίδια στην Βόρεια Μακεδονία) για κάλεσμα στους επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης να μη συμμετέχουν στις επαφές με τον κ. Τσίπρα ούτε να επεκταθούν στη Βόρεια Μακεδονία, η κ. Χατζηγεωργίου είπε ότι «ο καθένας κρίνεται και από τον τρόπο που λειτουργεί και από τον τρόπο που πολιτεύεται στις θέσεις που κατέχει».

«Ήταν ένα σκηνοθετημένο παιχνίδι. Ο κ. Ζορπίδης είναι στέλεχος της ΝΔ και υπήρξε αντιδήμαρχος Οικονομικών του κ. Παπαγεωργόπουλου. Τις προηγούμενες ημέρες έγινε συντονισμένη προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του αρχηγού της να δημιουργηθεί κλίμα δυσαρέσκειας, γιατί ξέρουν ότι υπάρχει και θα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον των επιχειρηματιών της βόρειας Ελλάδας μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους προς την Βόρεια Μακεδονία», είπε η κ. Χατζηγεωργίου και πρόσθεσε: «Έγιναν διαρροές ότι έρχεται ο Κ. Μητσοτάκης να συναντηθεί με επιχειρηματικούς φορείς για να συζητήσουν θέματα εμπορικών σημάτων. Στην αρχή ήταν συνάντηση που καλούσε ο κ. Μητσοτάκης, το Δελτίο Τύπου λέει ότι την καλούν οι φορείς. Καλοδεχούμενες όλες οι συσκέψεις, όλες οι απόψεις, το έχουμε αποδείξει, αλλά προκαλεί τεράστιο προβληματισμό το ψέμα, τα fake news, ο τρόπος με τον οποίο κάποιοι πολιτεύτηκαν τα προηγούμενα χρόνια και συνεχίζουν και τώρα. Η δική μας απάντηση ήταν η σύσκεψη και η συμμετοχή των επιχειρηματιών στην αποστολή στα Σκόπια», κατέληξε η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:37