search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:23
MENU CLOSE

Το ΥΠΟΙΚ απαλλάσσει τους ένστολους από την Εισφορά Αλληλεγγύης για τα αναδρομικά που έλαβαν τον Δεκέμβριο του 2018

29.03.2019 14:20
Το ΥΠΟΙΚ απαλλάσσει τους ένστολους από την Εισφορά Αλληλεγγύης για τα αναδρομικά που έλαβαν τον Δεκέμβριο του 2018 - Media

 

Το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να καταθέσει ρύθμιση στη Βουλή, με την οποία απαλλάσσει τους ένστολους από Εισφορά Αλληλεγγύης για τα αναδρομικά που έλαβαν τον Δεκέμβριο του 2018 και θα την πλήρωναν με το φετινό εκκαθαριστικό.

Αν κάποιος ένστολος δηλαδή, είχε καταθέσει από χθες ήδη την φορολογική του δήλωση –ή την καταθέσει πριν ψηφιστεί η νέα ρύθμιση- θα έβλεπε στο εκκαθαριστικό του ότι επιβαρύνεται με ειδική εισφορά αλληλεγγύης για τα αναδρομικά που εισέπραξαν τον Δεκέμβριο.

Το «δώρο» της τελευταίας στιγμής από την κυβέρνηση, αφορά περίπου 400.000 εν ενεργεία και συνταξιούχους του Δημοσίου. Προβλέπει ότι η φορολογική υποχρέωση για τα αναδρομικά που πήραν εξαντλήθηκε με την παρακράτηση 20% που έγινε κατά την καταβολή των αναδρομικών.

Το θέμα της «διπλής» φορολόγησης είχε επισημανθεί από τον Δεκέμβριο ήδη με ρεπορτάζ, αλλά μετά από τρεις μήνες σιγής στο υπουργείο Οικονομικών αποφάσισαν να μπουν στη διαδικασία να απαλλάξουν το νόμο.

Εξακολουθεί όμως η κυβέρνηση να σιωπά για το τι θα γίνει με τα λάθη που έχουν διαπιστωθεί στο ύψος των αναδρομικών που κατεβλήθησαν στους δικαιούχους, με συνέπεια σε κάποιες περιπτώσεις να ζητούνται και λεφτά πίσω από πρόσωπα που εισέπραξαν παραπάνω χρήματα, χωρίς να έχει κινηθεί αντίστοιχα διαδικασία καταβολής επιπλέον ποσόν σε όσα τυχόν έλαβαν λιγότερα από όσα δικαιούντο.

 

Πηγή: economico.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:23