19/10/2019 19:33:02

ΕΣΡ: Σεβασμός στους νεκρούς με πρόστιμα

ΕΣΡ: Σεβασμός στους νεκρούς με πρόστιμα - Media

 

Νέα παρέμβαση ΕΣΡ όσον αφορά τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί τους ανθρώπους που έχουν φύγει από τη ζωή. Το Open TV καλείται να πληρώσει πρόστιμο 45.000 ευρώ για τις εκπομπές «Τατιάνα live» και «Αποκαλυπτικά», του πρώην Epsilon TV, για τη δραματοποιημένη παρουσίαση του θανάτου του ερμηνευτή Παντελή Παντελίδη.

Στην απόφαση σημειώνεται πως μεταξύ πολλών άλλων «προβλήθηκαν πολλά βίντεο με εικόνες από τον τόπο του δυστυχήματος, το κατεστραμμένο αυτοκίνητο, τα λουλούδια, τα κεριά και τα σημειώματα που ο κόσμος είχε αφήσει εκεί, πρόσφατες και παλιές φωτογραφίες του τραγουδιστή σε κοντινά πλάνα, φωτογραφίες συγγενών και πολλών συνάδελφων του, βίντεο κλιπ τραγουδιών του εκλιπόντος, τα οποία εκείνος ερμήνευε» κ.ά.

Το ΕΣΡ κρίνει πως «η προβολή του επίμαχου θέματος δεν έγινε με απλό τρόπο, αλλά η εκτενής και πολύωρη παρουσίασή του και τα τεχνικά μέσα που χρησιμοποιήθηκαν απέβλεπαν, μέσω της δραματοποιημένης παρουσίασης του γεγονότος, στην έξαψη της συγκίνησης των τηλεθεατών, υπερβαίνοντας το αναγκαίο μέτρο για την ενημέρωση του κοινού για το συγκεκριμένο επίκαιρο γεγονός». Το ΕΣΡ καταλογίζει στην τηλεοπτική εταιρεία πως «τέλεσε (εκ προθέσεως) τη διοικητική παράβαση της δραματοποιημένης παρουσίασης γεγονότων», επιβάλλοντας πρόστιμο 20.000 ευρώ για τη συγκεκριμένη παραβίαση και άλλα 25.000 ευρώ.

 

Πηγή: typologies.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.