search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:16
MENU CLOSE

Δ. Αβραμόπουλος: Άγνοια, προχειρότητα ή σκοπιμότητα η αναφορά στο πρόσωπό μου για το rebate

29.03.2019 17:06
Δ. Αβραμόπουλος: Άγνοια, προχειρότητα ή σκοπιμότητα η αναφορά στο πρόσωπό μου για το rebate - Media

 

Ξεκάθαρος ότι η υπόθεση του rebate δεν τον αφορά καθώς δεν έχει καμία βάση, εμφανίζεται ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Η υπόθεση αφορά σε ανείσπρακτα από το Δημόσιο ποσά προερχόμενα από επιστροφές φαρμακευτικών εταιριών την περίοδο 2006 έως 2010 και η εισαγγελική έρευνα εντόπισε ενδεχόμενες ευθύνες πολιτικών προσώπων. Συγκεκριμένα, οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι για διάφορους λόγους το Δημόσιο είτε δεν καταλόγισε είτε δεν εισέπραξε τα 241 εκατομμύρια ευρώ των επιστροφών (rebate) των φαρμακευτικών εταιρειών.

Ποια είναι η θέση του τότε υπουργού Υγείας για το rebate;

«Kαι αυτή η ιστορία δεν έχει καμία σημασία και καμία βάση. Το Υπουργείο Υγείας την περίοδο της υπουργίας Αβραμόπουλου, δηλαδή από το 2006 έως το 2009, δεν είχε αρμοδιότητα για την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για το rebate αλλά ούτε και την ευθύνη για την ανάληψη τέτοιας πρωτοβουλίας. Όπως και για την περίοδο εκείνη, μέχρι το 2011 δηλαδή, δύο χρόνια μετά το τέλος της θητείας της κυβέρνησης Καραμανλή, δεν είχε την αρμοδιότητα του φαρμάκου και της τιμολόγησής του».

Συνεπώς, όπως πρόσθεσε: «η αναφορά της περιόδου εκείνης στην κυβέρνησή μας τότε και βέβαια στο πρόσωπό μου έγινε είτε από άγνοια, είτε από προχειρότητα, είτε από σκοπιμότητα. Και αυτό έγινε αντιληπτό και από την συνέντευξη που έδωσαν και οι Υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης. Άρα άνευ σημασίας το θέμα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:16