15/12/2019 20:32:53

Πιάνει... Ευρώπη το ΔΝΤ - Ανοίγει γραφείο στη Βιέννη

Πιάνει... Ευρώπη το ΔΝΤ - Ανοίγει γραφείο στη Βιέννη - Media

 

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) πρόκειται να ανοίξει τον ερχόμενο Ιούνιο γραφείο στη Βιέννη και η Παγκόσμια Τράπεζα να διπλασιάσει σε 250 υπαλλήλους το προσωπικό που διαθέτει στην αυστριακή πρωτεύουσα, σύμφωνα με σημερινές πληροφορίες της αυστριακής εφημερίδας Die Presse, η οποία αναφέρει πως το αυστριακό υπουργείο Οικονομικών έχει ενοικιάσει προς τούτο, πριν από μερικές ημέρες, επιπλέον επιπλωμένους ορόφους στον "Galaxy Tower" στην Οδό Πράτερ 31.

Το ΔΝΤ, με έδρα την Ουάσινγκτον, διαθέτει μέχρι τώρα γραφεία σε επτά χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης , στη Γαλλία, στο Βέλγιο, στη Ρουμανία, στην Πολωνία, στην Ουγγαρία, στην Κύπρο και στη Βουλγαρία, ενώ το κέντρο βάρους της δραστηριότητας του νέου γραφείου του ΔΝΤ στη Βιέννη θα βρίσκεται στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, με ιδιαίτερη εστίαση στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.

Διαβάστε περισσότερα στο Economy365

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.