search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:43
MENU CLOSE

Νέο βιβλίο από τον Νίκο Μουζέλη για το αύριο της σοσιαλδημοκρατίας

29.03.2019 19:47
Νέο βιβλίο από τον Νίκο Μουζέλη για το αύριο της σοσιαλδημοκρατίας - Media

 

Στις προοπτικές της παγκοσμιοποίησης, αλλά και στις προϋποθέσεις για μια μελλοντική ανάκαμψη της σοσιαλδημοκρατίας, εστιάζει το τελευταίο βιβλίο του καθηγητή της LSE Νίκου Μουζέλη, που παρουσιάστηκε απόψε στη «Στοά του Βιβλίου», παρουσία πολιτικών και πανεπιστημιακών, σε μία κατάμεστη αίθουσα.

Το βιβλίο, που τιτλοφορείται «Ματιές στο μέλλον – καπιταλισμός, σοσιαλδημοκρατία, κοινωνικό κράτος» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Αλεξάνδρεια», παρουσίασαν στο κοινό ο πρώην υπουργός Τάσος Γιαννίτσης, ο ιστορικός Αντώνης Λιάκος, οι καθηγητές του Παντείου Γιώργος Ευαγγελόπουλος, Γεράσιμος Μοσχονάς και ο καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας Νίκος Μαραντζίδης. Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Νόνη Καραγιάννη.

Ο ίδιος ο συγγραφέας στην ομιλία του τόνισε ότι θέλησε να ασχοληθει με κάτι λιγότερο θεωρητικό και περισσσότερο απτό, όπως είναι το μέλλον της σοσιαλδημοκρατίας και του κοινωνικού κράτους. Υπογράμμισε ότι το τέλος του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής δεν είναι ορατό, αναφέρθηκε στον αυταρχικό νεοφιλελευθερισμό των ΗΠΑ, στο αυταρχικό κινέζικο μοντέλο που αντιμετώπισε ωστόσο τη φτώχεια, και στην ευρωπαική προσέγγιση, η οποία, παρόλες τις δομικές αδυναμίες της Ε.Ε., δίνει χώρο στα δικαιώματα και τις ελευθερίες. Κλείνοντας, ο Νίκος Μουζέλης προέβλεψε ότι η σοσιαλδημοκρατία θα επιβιώσει σε συνεργασία με την οικολογία, την Αριστερά και τα κοινωνικά κινήματα, απέναντι στη βαρβαρότητα του νεοφιλελευθερισμού και του εθνικιστικού λαϊκισμού.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, η υπουργός Εσωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, οι πρώην υπουργοί Μιχάλης Σταθόπουλος, Ηλίας Μόσιαλος, Γιάννης Ραγκούσης, ο καθηγητής Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, η συγγραφέας Φωτεινή Τσαλίκογλου, το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Χατζησωκράτης, ο αντιδήμαρχος Αθήνας Λευτέρης Παπαγιαννάκης, τα στελέχη της πρωτοβουλίας ΓΕΦΥΡΑ Παναγιώτης Παναγιώτου, Μαρία Ρεπούση και άλλοι.-

Πηγή: ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:42