search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:12
MENU CLOSE

Γερμανία: Χάος από το άτακτο Brexit «βλέπουν» επιχειρηματίες

30.03.2019 06:55
Πυρκαγιές «σαρώνουν» Συρία και Λίβανο - Στέλνουν βοήθεια Ελλάδα και Κύπρος - Media

 

«Το χάος πλέον είναι απόλυτο», σχολιάζει ο επικεφαλής του Συνδέσμου Βιομηχανικών και Εμπορικών Επιμελητηρίων της Γερμανίας (DIHK) Έρικ Σβάιτσερ, μετά τη νέα απόρριψη από τη Βουλή των Κοινοτήτων της Συμφωνίας Αποχώρησης που είχαν συνάψει η Ε.Ε. με την Τερέζα Μέι.

«Αυτό σημαίνει πως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρώπη παραπατάνε τώρα προς μια μη συντεταγμένη αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε» και όλες οι εταιρείες πρέπει να προετοιμαστούν επειγόντως για αυτό το σενάριο, πρόσθεσε.

«Σε μόλις μερικές ημέρες, απειλούμαστε να βρεθούμε αντιμέτωποι με πολλή γραφειοκρατία που συνδέεται με το Brexit και την κατεδάφιση των αλυσίδων εφοδιασμού στις οποίες εμπλέκεται το Ηνωμένο Βασίλειο», εξήγησε ο Σβάιτσερ, απηχώντας τις προειδοποιήσεις πολλών ακόμη παραγόντων της βιομηχανίας και του εμπορίου στην Ευρώπη τους τελευταίους μήνες.

«Επιπλέον, οι γερμανικές εταιρείες θα αντιμετωπίσουν δεκάδες εκατομμύρια τελωνειακές διαδικασίες και δαπάνες πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ για τελωνειακούς δασμούς σε ετήσια βάση», συμπλήρωσε.

Ειδικά οι εταιρείες του τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, που βασίζονται σε παραδόσεις εξαρτημάτων και ανταλλακτικών από τη μια χώρα στην άλλη, εκφράζουν έντονη ανησυχία για την προοπτική του λεγόμενου «σκληρού» Brexit, όπως και η Airbus, τμήματα των αεροσκαφών της οποίας, όπως τα φτερά, κατασκευάζονται στη Βρετανία.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:59