search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:08
MENU CLOSE

Ποτάμι: Η αλβανική κυβέρνηση εξαντλεί την υπομονή της Ελλάδας

30.03.2019 10:25
Ποτάμι: Η αλβανική κυβέρνηση εξαντλεί την υπομονή της Ελλάδας - Media

 

Για εξωφρενική εμμονή της κυβέρνησης Ράμα κατά της ελληνικής μειονότητας, με αφορμή την απόφαση για απαλλοτρίωση ακινήτων της, κάνει λόγο το Ποτάμι, υπογραμμίζοντας τον αρνητικό αντίκτυπο της εξέλιξης αυτής στις προσδοκίες της Αλβανίας για προσέγγιση με την Ε.Ε.

«Η εξωφρενική εμμονή της κυβέρνησης του κ. Ράμα που, μέσα σ’ ενα κλίμα εθνικιστικής πλειοδοσίας, αποφάσισε να προχωρήσει σε απαλλοτρίωση των ακινήτων των μειονοτικών Ελλήνων της χώρας του, εξαντλεί την υπομονή της ελληνικής πλευράς, η οποία είναι ταγμένη στην προσέγγιση και τη φιλική συνύπαρξη με τη γειτονική χώρα» αναφέρει η ανακοίνωση του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του κόμματος.

Και προσθέτει: «Το θέμα ασφαλώς και δεν θα μείνει εκεί που το οδηγούν οι παράγοντες του δημόσιου βίου της Αλβανίας, καταφανώς καθοδηγούμενοι από τρίτους, των οποίων τα Τίρανα επιδιώκουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα στοχοποίησης της ελληνικής μειονότητας.

Και αφενός, μεν, η τελευταία, γνωρίζοντας καλά πως η πρωτοβουλία αυτή είναι αντίθετη με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αλλά και με δικαστικές αποφάσεις των αλβανικών δικαστηρίων, θα προχωρήσει σε προσφυγές εντός και εκτός Αλβανίας.

Kαι αφετέρου, η Αθήνα θα κάνει χρήση όλων των μέσων για την ανατροπή μιας τέτοιας μεροληπτικής απόφασης, που στοχοποιεί την ελληνική μειονότητα και πλήττει κατάφωρα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα».

Το Ποτάμι υπογραμμίζει ότι για τον ελληνισμό της Αλβανίας, που υπέστη ανείπωτα δεινά κατά τον μακρύ χειμώνα του Εμβέρ Χότζα, είναι μεγάλο το ενδιαφέρον της Ελλάδας.

«Και τα πρόσθετα δεινά που επιφυλάσσει σ’ αυτήν ο Αλβανός πρωθυπουργός θα έχουν αντίκτυπο σε βάθος χρόνου στις προσδοκίες των Τιράνων για την προσέγγισή τους με τις ευρωπαϊκές δομές και όχι μόνο» καταλήγει.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:07