search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:00
MENU CLOSE

Ρουσόπουλος: Η ΝΔ δίνει το 80% της κρατικής επιχορήγησης για την αποπληρωμή δανείων

30.03.2019 11:24
Ρουσόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να μην συνειδητοποιεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην ήττα - Media

 

Τις εξελίξεις στην υπόθεση με τα δάνεια των κομμάτων σχολίασε ο Θοδωρής Ρουσόπουλος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ακραία Φαινόμενα», ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ τόνισε πως δεν έχουν δοθεί παράνομα δάνεια και πρόσθεσε πως η Νέα Δημοκρατία δίνει το 80% της κρατικής επιχορήγησης για την εξυπηρέτηση των δανείων της.  

«Η αλήθεια είναι πως πέρασε μία περίοδος πολύ μεγάλη όπου τα κόμματα, ιδίως τα δύο μεγάλα κόμματα που εναλλάσσονταν στην εξουσία, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, δανείστηκαν από το ελληνικό δημόσιο με επιτόκια που δεν είναι χαριστικά. Η Νέα Δημοκρατία έχει αποπληρώσει σε κεφάλαιο 135 εκατομμυρίων περίπου 190 εκατομμύρια και αποπληρώνει συνεχώς κάθε μήνα δίνοντας πάνω από το 80% της κρατικής επιχορήγησης για την αποπληρωμή των δανείων. Αυτές είναι αποφάσεις που ελήφθησαν στο συνέδριο μας με πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μάλιστα, σε εκείνο το συνέδριο αποφασίστηκε ότι το κόμμα δεν θα ξαναδανειστεί από οποιαδήποτε τραπεζική πηγή», σχολίασε αρχικά ο κ. Ρουσόπουλος.

«Προσφεύγεις στον τραπεζικό δανεισμό όπως προσέφευγαν εταιρείες, ιδιώτες και το ερώτημα είναι αν αποπληρώνεις τα δάνεια σου. Δεν τα πήρε με παράνομο τρόπο τα δάνεια της η ΝΔ, τα πήρε με απόλυτα νόμιμο τρόπο. Όταν είχες ένα α αριθμό υπαλλήλων και τώρα έχεις ένα υποδεκαπλάσιο του α, είναι σαφές ότι ένα κόμμα έχει λειτουργικές ανάγκες. Αυτές οι λειτουργικές ανάγκες μειώθηκαν κατά 75%», τόνισε. 

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ επισήμανε: «Σπατάλη είναι αν πάρεις κρατικό χρήμα και δεν το αποπληρώσεις. Όταν αποπληρώνεις τα δάνεια σου δεν είναι σπατάλη».

«Όταν ένα κόμμα όπως το σημερινό κυβερνών, ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει πάρει 10 εκατ. ευρώ δάνειο με ακίνητο 2,7 εκατ. (…) ερωτώ “τι είναι το ζήτημα που πρέπει να μας ενδιαφέρει;”. Εάν δόθηκαν δάνεια παράνομα, πρώτον δεν δόθηκαν παράνομα. Το εξέτασε η εξεταστική επιτροπή με πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ και αποφάνθηκε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για τα κόμματα εκείνα που ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να τα στείλει στο πυρ το εξώτερον. Όταν λοιπόν έρχεται ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν στέλνει τα κόμματα που ήθελε να στείλει στο πυρ το εξώτερον, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν βρίσκει κανένα στοιχείο το οποίο να είναι εις βάρος τους αλλά αντιθέτως προέκυψαν στοιχεία σε βάρος του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ, του τρόπου δανειοδότησης του, του ύψους δανειοδότησης. Η ΝΔ έχει ένα τεράστιο ποσοστό πληθυσμού που την ακολουθεί. Δεν έχασε ποτέ τη δύναμη του και η ΝΔ αποπληρώνει (τα δάνεια της). Είναι άλλο να είσαι μπαταχτσής και να μην πληρώνεις και άλλο να πληρώνεις και μάλιστα εις βάρος των λειτουργικών της αναγκών», επισημαίνει ο κ. Ρουσόπουλος. 

Αναφερόμενος στις σχέσεις με την Τουρκία και τις προκλητικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ σχολίασε πως η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίζει την Τουρκία με πολιτικούς όρους. Τόνισε μάλιστα πως πρέπει να εξαντλούμε το διάλογο με την Τουρκία.  

«Ο Ερντογάν είναι σαφές ότι προσπαθεί να συσπειρώσει ένα κοινό. Το θέμα (σ.σ της Αγιά Σοφιάς) ξεπερνά την Ουνέσκο είναι ένα θέμα καθαρά πολιτικό, διεθνών συνθηκών και συμβάσεων και συμπεριφορών κράτους προς κράτος. Εμείς πρέπει να αντιμετωπίζουμε την Τουρκία, όπως και την Αλβανία και τους γείτονες μας με καθαρά πολιτικούς όρους. Με πολιτικούς όρους που ισχύουν στον διεθνή χώρο και στην αντιπαράθεση μεταξύ κρατών», είπε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15