search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:42
MENU CLOSE

Επίτιμη διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ η Μαριάννα Βαρδινογιάννη

30.03.2019 12:12
Συνεργασία Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» με το Κολλέγιο Αθηνών - Media

 

Επίτιμη διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ανακηρύχθηκε η Μαριάννα Βαρδινογιάννη σε μια σεμνή τελετή, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου. 

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών αναγνώρισε την ανιδιοτελή πολύχρονη προσφορά της πρέσβειρας Καλής Θελήσεως της UNESCO και Προέδρου του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ- Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» στα παιδιά που μάχονται με τον καρκίνο και τις οικογένειες τους, για τη  στήριξή της στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, καθώς επίσης και για την ευρύτερη διεθνή δράση της. 

«Χιλιάδες αναγνωρίζουν στο πρόσωπο της τιμωμένης το στήριγμα τους σε μια δύσκολη καμπή, την αιτία που μπόρεσαν να έχουν ελπίδα και δικαίωμα στη ζωή, παιδιά και οικογένειες που ξεπέρασαν τον καρκίνο και χαμογέλασαν στη ζωή επειδή η τιμωμένη και η ελπίδα ήταν δίπλα τους. Με μεγάλη και εξαιρετική τιμή και χαρά υποδεχόμαστε και εμείς στο ΕΚΠΑ την Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη ως επίλεκτο μέλος, ως επίτιμη  διδάκτορα» είπε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, καθηγητής Μελέτιος-Αθάνασιος Δημόπουλος.

«Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη υπήρξε η καρδιά, η ψυχή, το μυαλό και η κινητήριος δύναμη του συλλόγου»

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Πέτρος Σφηκάκης, ανέγνωσε τα κείμενα του Ψηφίσματος του Τμήματος, της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος. Στη συνέχεια περιένδυσε την κυρία Βαρδινογιάννη με την τήβεννο της Σχολής.

Για το έργο της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη ΕΛΠΙΔΑ και για τη δράση των συλλόγων «ΕΛΠΙΔΑ» ΚΑΙ «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» μίλησαν οι καθηγητές Αντώνιος Καττάμης και Παναγιώτης Παναγιωτίδης. 

«Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη υπήρξε η καρδιά, η ψυχή, το μυαλό και η κινητήριος δύναμη του συλλόγου. Η προσφορά της στο πάσχων παιδί με καρκίνο είναι ανεκτίμητη» επισήμανε ο Καθηγητής Αντώνιος Καττάμης.

«Στη μακριά λίστα των εθνικών ευεργετών ανήκει και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη» ανέφερε ο Καθηγητής Παναγιώτης Παναγιωτίδης.


Φορώντας την τήβεννο και με έκδηλη συγκίνηση η κυρία Βαρδινογιάννη, ευχαρίστησε θερμά για τη μεγάλη τιμή. 

«Με μεγάλη σεμνότητα και ταπεινότητα, στέκομαι σήμερα εδώ, σ’ αυτόν το χώρο της γνώσης και του πολιτισμού. Η ευθύνη του τίτλου αυτού γίνεται ακόμα μεγαλύτερη καθώς αισθάνομαι πως στο πρόσωπο και στη δράση μου το Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν αναγνωρίζει ένα συγκεκριμένο επιστημονικό έργο, αλλά μία στάση ζωής κι ένα έργο πάνω από όλα ανθρωπιστικό» δήλωσε η επίτιμη διδάκτορας, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:29