search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:21
MENU CLOSE

Κυμπουρόπουλος: Διεκδικώ την ψήφο με την αξία μου, δεν ζητώ λύπηση

30.03.2019 13:55
Κυμπουρόπουλος για τον Παναγιώτη Ραφαήλ:  Οφείλω, ως γιατρός, πολιτικός και πάσχων από την ίδια ασθένεια, να τοποθετηθώ και δημόσια - Media

 

«Διεκδικώ θέση στην Ευρωβουλή με τις θέσεις μου και τις θέσεις (της Νέας Δημοκρατίας), δεν θέλω να με λυπηθούν», δήλωσε στην εκπομπή «Ακραία Φαινόμενα» του ΣΚΑΪ ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, υποψήφιος στις ευρωεκλογές.

Ο 33χρονος ψυχίατρος, ο οποίος πάσχει από Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία και μετακινείται με αμαξίδιο, τόνισε ότι θέλει να πάρει την τιμή και το ήθος που απαιτούνται στο επάγγελμά του και να τα χρησιμοποιήσει στον στίβο της πολιτικής.

Ένα από τα κύρια μελήματά του, σημείωσε, θα είναι η αναμόρφωση του πλαισίου για τη στήριξη ανθρώπων με αναπηρία στη χώρα μας.

Ο κ. Κυμπουρόπουλος ανέφερε πως θα επιδιώξει τη θεσμοθέτηση του προσωπικού βοηθού για όσους ανάπηρους τον χρειάζονται, επισημαίνοντας πως αυτή η πρακτική ήδη υπάρχει σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Είμαστε κι εμείς ευρωπαϊκή χώρα», είπε.

Παρέθεσε ως παράδειγμα την προσωπική του εμπειρία, λέγοντας πως στην καθημερινότητά του έχει ως πολύτιμο στήριγμα τον πατέρα του.

Ωστόσο, άλλοι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα δεν έχουν συγγενείς ή άτομα που να έχουν την δυνατότητα να τους βοηθούν τακτικά, υπογράμμισε.

Σημείωσε πως καταλυτικό ρόλο για την ανάκαμψη της χώρας θα διαδραματίσουν οι νέοι που μετανάστευσαν κατά τη διάρκεια της κρίσης και αυτοί που έμειναν στη χώρα παρά τις δοκιμασίες.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:20