search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:48
MENU CLOSE

Γύρω γύρω πόλη…

01.02.2010 04:40

28 Ιανουαρίου. Κρύο και τρακτέρ στους δρόμους. Μόνο ο Μαζωνάκης δεν κρυώνει και βγήκε στους δρόμους γυμνός. Εκπτώσεις και προσφορές, γενικώς…

* 28 Ιανουαρίου. Κρύο και τρακτέρ στους δρόμους. Μόνο ο Μαζωνάκης δεν κρυώνει και βγήκε στους δρόμους γυμνός. Εκπτώσεις και προσφορές, γενικώς. Ό,τι πάρεις – σου δίνω κι ένα επιπλέον. Τι αξία έχει πια ένα πράγμα μόνο του; Μια εφημερίδα χωρίς το DVD της! Ένα περιοδικό χωρίς την τσάντα του! Ένα απορρυπαντικό χωρίς το μαλακτικό του! Πάνε οι εποχές του «Εγώ με την αξία μου…». Καλή η αξία σου, φίλε, αλλά χωρίς extra bonus ποιος θα σε πάρει; * Εποχές προσφορών. * Εποχές αμπαλάζ! * Το περιεχόμενο μόνο του δεν αρκεί. * Βάλε κάτι παραπάνω… * Είδα τη Χαρούλα Αλεξίου στο Παλλάς και κατάλαβα πόσο δύσκολο είναι να χωρέσει σε ένα πρόγραμμα μια καριέρα 40 χρόνων. * Τι να πρωτοτραγουδήσει και ποιους να πρωτοευχαριστήσει. * Πάντα κάτι θα μένει απ’ έξω. * Σ’ αυτές τις συναυλίες έκανε μια προσπάθεια να θυμηθεί τραγούδια του ρεπερτορίου της που είχε πολλά χρόνια να πει. Όπως το «Φεύγω και μη με περιμένεις», τη «Ρόζα» του Μαρκόπουλου, το «Είσαι η νύχτα με τα αινίγματα», το «Έλα μαζί μου»… * Η Αλεξίου έχει πολύ μεγάλο ρεπερτόριο και πολλά τραγούδια-επιτυχίες. Ο κόσμος που πάει να την ακούσει θέλει πάντα τα γνωστά, αγαπημένα κομμάτια. Αυτά που έχει συνδέσει με στιγμές προσωπικές. Όσο πιο δημοφιλής είναι ένας καλλιτέχνης τόσο πιο «δεμένος» είναι στην εικόνα του και το υλικό του. * Η Αλεξίου ανθίσταται στη σύμβαση γι’ αυτό και ερμηνεύει πάντα τραγούδια άλλων. * Κι εδώ το έκανε, αλλά δεν μπορεί να το κάνει πολύ. Δεν της το επιτρέπουν, και να θέλει. * Είδα τη Χαρούλα στο Παλλάς και μπορώ να πω με σιγουριά πως τόσο λαμπερά πρόσωπα δεν υπάρχουν στο τραγούδι. * Την εικόνα της πάνω στη σκηνή χαίρεσαι να τη βλέπεις. * Οικεία μεν, αληθινή ντίβα δε. * Μια γυναίκα δυναμική που μαγνητίζει. * Της πάει πολύ ο κλειστός χώρος. Όπου δεν σουλατσάρει ο κόσμος, δεν αποσπάται. * Είχε τουλάχιστον πέντε χρόνια να κλείσει το ρεπερτόριό της σε έναν εσωτερικό χώρο, σε μια σκηνή θεάτρου, με θεατρικούς όρους, και το αποτέλεσμα είναι μαγικό. *Αυτός είναι ο φυσικός της χώρος. * Εδώ κάνει περίπατο. * Εδώ ανοίγει την καρδιά της. * Έμαθα για τις καινούργιες συναυλίες που έρχονται και δεν τις βρήκα πολύ σπουδαίες. * Πάλι η Έμα Σάπλιν. * Πάλι η Ούτε Λέμπερ. * Πάλι η Μίσια. * Προφανώς τις θεωρούν σίγουρα «χαρτιά». * Ποιος παίρνει ρίσκα σε τέτοιους καιρούς! * «Γεμίσαμε με Πακιστανούς» είπαν οι δύο Αλβανοί δίπλα μου στο Μετρό με φανερή αγανάκτηση. * Χαμογέλασα. * Με είδαν. * Λες να νιώθουν ήδη Έλληνες; * Είδα, πάλι, ένα σωρό πολιτικούς στις επίσημες πρεμιέρες των ημερών. * Μεγάλη προσέλευση, τελευταία. * Καλοντυμένοι, χαμογελαστοί, οικογενειάρχες. * Βέβαια, στα big θεάματα πάντα. * Εκεί που παίζεται τώρα το «παιχνίδι» της τέχνης, κανένας. * Προφανώς γιατί σ’ αυτά τα μέρη δεν υπάρχουν και φωτογράφοι. * Ούτε και μπουφεδάκι, μετά.

Άννα Βλαβιανού

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:46