search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 19:32
MENU CLOSE

Και οι Τούρκοι τον χαβά τους: «Καμία απόφαση χωρίς την έγκρισή μας στο Αιγαίο» δηλώνει ο Ακάρ

30.03.2019 15:08
Ήξεις αφήξεις από τον Ακάρ: Τώρα θέλει διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα - Media

 

Φαίνεται ότι οι επικείμενες δημοτικές εκλογές στην Τουρκία και η πτώση της δημοτικότητας του Ερντογάν του έχουν δημιουργήσει πονοκεφάλους. Και φυσικά τι κάνουν πάντα οι Τούρκοι όταν θέλουν να στρέψουν το βλέμμα του λαού τους αλλού; Απειλούν την Ελλάδα.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ έπαιξε για άλλη μια φορά το παιχνιδάκι του και έθεσε θέμα νησιών του Αιγαίου και των συμφωνιών που καθορίζουν το καθεστώς τους. Και όλα αυτά τα έκανε κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης του στις μονάδες της Τουρκίας στα σύνορα με τη Συρία.

Συγκεκριμένα ο Ακάρ είπε: «Όλοι πρέπει να γνωρίζουν πως σχετικά με τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας και του έθνους μας στις θάλασσες μας, δεν θα υποχωρήσουμε. Είναι νομική υποχρέωση όλων να σεβαστούν το καθεστώς των νησιών και των υπόλοιπων θεμάτων τα οποία καθορίζονται από τις συνθήκες. Δεν είναι ορθή μέθοδος να αγνοηθούν η να φθαρούν τα ζητήματα τα οποία καθορίζονται από τις συνθήκες. Οι σχέσεις καλής γειτονίας καθορίζονται με τις νομικές συμφωνίες και τον αμοιβαίο σεβασμό. Δεν θα επιτρέψουμε στα νότια σύνορα μας δηλαδή στη βόρεια Συρία να δημιουργηθεί μια ζώνη τρομοκρατίας. Στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να ξέρουν όλοι πως δεν θα επιτρέψουμε να ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση χωρίς την Τουρκία αλλά ούτε θα επιτρέψουμε τετελεσμένα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 19:32