30/03/2020 03:00:44

Βαρουφάκης για Brexit: Τα λάθη της Μέι στη διαπραγμάτευση

Βαρουφάκης για Brexit: Τα λάθη της Μέι στη διαπραγμάτευση - Media

 

«Η συμφωνία που υπέγραψε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι μια συμφωνία που θα αποδεχόταν μόνο μια χώρα ηττημένη σε πόλεμο», επισήμανε ο Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στην κάμερα των Financial Times.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας ανέφερε μάλιστα και στη στρατηγική που θα έπρεπε να ακολουθήσει, κατά τη γνώμη του, η βρετανική ηγεσία: «Πρέπει να έχεις πάντα κατά νου ότι στις Βρυξέλλες θέλουν να σε συνθλίψουν» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί συνοπτικά και στην εμπειρία που βίωσε από τις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, κατά τη διάρκεια της σύντομης θητείας του.

Όπως επισήμανε, η Τερέζα Μέι έθεσε από την αρχή κόκκινες γραμμές τις οποίες δεν μπορούσε να υπερασπιστεί, ενώ χαρακτήρισε ολέθριο λάθος την αποδοχή της άποψης του Μισέλ Μπαρνιέ για διαπραγμάτευση σε δύο στάδια.

Τέλος, υποστήριξε πως το Ηνωμένο Βασίλειο έχει λόγους να είναι αισιόδοξο για το μέλλον καθώς δεν πρόκειται για μια χώρα «μπανανία», όπως εν συνεχεία χαρακτήρισε την Ελλάδα.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.