15/08/2020 11:24:24

Κόκκαλης: «Offshore εταιρεία έχει την πλειοψηφία των μετοχών του Ολυμπιακού»

Κόκκαλης: «Offshore εταιρεία έχει την πλειοψηφία των μετοχών του Ολυμπιακού» - Media

 

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κόκκαλης έδωσε την πρώτη του συνέντευξη και μίλησε στην Εφημερίδα των Συντακτών. Φυσικά από την κουβέντα δεν ήταν δυνατόν να παραλειφθεί το κεφάλαιο: Ολυμπιακός. Ο πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός ισχυρίστηκε πως η πλειοψηφία των μετοχών του Ολυμπιακού ανήκει σε offshore εταιρεία, πρόεδρος της οποίας φέρεται να είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση που έλεγε ότι τον κατηγορούν πως συστρατεύτηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ για να χτυπήσει τον Βαγγέλη Μαρινάκη και κατεπέκταση και τον Ολυμπιακό, ο κ. Κόκκαλης είπε: «Όσοι το λένε δεν καταλαβαίνουν τι είναι ο Ολυμπιακός. Ένα ιστορικό σωματείο που ιδρύθηκε από αστούς το 1925, με τεράστια επίδραση στους εκατοντάδες χιλιάδες Μικρασιάτες πρόσφυγες που ζούσαν εκείνη την εποχή μέσα σε πολύ χειρότερες συνθήκες απ' ό,τι οι σημερινοί πρόσφυγες.

Και ποιος ήταν ο στόχος αυτού του σωματείου; «Η κατά πάντα φίλαθλο τρόπο εξύψωση της νεολαίας». Μια διαδικασία εκσυγχρονιστικής θα λέγαμε σήμερα ενσωμάτωσης μέσα από το ευ αγωνίζεσθαι. Δηλαδή η εξύψωση των ανθρώπων, όχι η εξόντωσή τους. Αυτός είναι ο Ολυμπιακός.

Τα αθλήματα διδάσκουν συνεργασία, άμιλλα, όχι γιούργια και τους φάγαμε. Η προσέγγιση «όλοι είναι εχθροί μου» δεν πάει την ομάδα μπροστά. Αυτή είναι η αντίθεσή μου με την εταιρεία που διαχειρίζεται το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού. Και φυσικά άλλο ο Ολυμπιακός, άλλο η ΠΑΕ Ολυμπιακός κι άλλο ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. Πρόεδρος είναι ο κ. Μώραλης, ο κ. Μαρινάκης είναι ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης της οffshore που έχει την πλειοψηφία των μετοχών».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.