search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:01
MENU CLOSE

Εκπομπή – έρευνα της ΕΡΤ για την ακροδεξιά στην Ελλάδα

31.03.2019 09:26
Εκπομπή - έρευνα της ΕΡΤ για την ακροδεξιά στην Ελλάδα - Media

 

Με τη χώρα να έχει μπει σε μια περίοδο πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων, τις επιθέσεις ρατσιστικής βίας να πυκνώνουν και τη δίκη της Χρυσής Αυγής να μπαίνει στην τελική της ευθεία, η ομάδα της ερευνητικής εκπομπής «ΕΡΤ Report», την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019 και ώρα 00:15 στην ΕΡΤ1, επιχειρεί να «ξεφλουδίσει το κρεμμύδι» της σύγχρονης ακροδεξιάς.

Η Εμμανουέλλα Αργείτη, η Μαρίνα Δεμερτζιάν και η Μάχη Νικολάρα συνομιλούν με τη Μάγδα Φύσσα και τον Γιάννη Μπουτάρη, δύο ανθρώπους που έχουν αντιμετωπίσει κατάματα την ακροδεξιά βία.

Επίσης, συνομιλούν και με δύο Βρετανούς συγγραφείς που παρακολουθούν στενά τα ελληνικά πράγματα, τον ιστορικό Mark Mazower και τον δημοσιογράφο Paul Mason, καθώς και με τον Έλληνα δημοσιογράφο Δημήτρη Ψαρρά που έχει μελετήσει σε βάθος το φαινόμενο. Με τη βοήθειά τους και τη συμβολή των καθηγητών Βασιλικής Γεωργιάδου και Γιάννη Σταυρακάκη αναζητούν τις ιστορικές, κοινωνικές και οικονομικές αφετηρίες που οδήγησαν στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Εμμανουέλλα Αργείτη, Μαρίνα Δεμερτζιάν, Μάχη Νικολάρα.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρεμούνδος.

Διεύθυνση παραγωγής: Περικλής Παπαδημητρίου.

Πηγή: dailymedia.gr

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:59