search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:55
MENU CLOSE

Σκληρή απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το βίντεο από τον Κορυδαλλό

31.03.2019 14:17
Επιστρέφει δριμύτερος - Σε νέα υψηλά επίπεδα τα κρούσματα κορωνοϊού παγκοσμίως - Media

 

Για «υπονόμευση» της δικαστικής έρευνας και «εργολαβική δημοσιοποίηση» κάνει λόγο το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωση του σχετικά με το βίντεο της δολοφονίας του Αλβανού κρατούμενου Αρμπερ Μπακο τον Ιανουάριο του 2019 στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ειδικότερα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Το σημερινό «βίντεο από τον Κορυδαλλό» αφορά στα γεγονότα της 14ης Ιανουαρίου που ήδη διερευνώνται από ειδικό Εφέτη Ανακριτή και αποτελεί στοιχείο της σχετικής δικογραφίας.

Σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι γνωστό ότι για πρώτη φορά τόσο η Δικαιοσύνη όσο και η Κυβέρνηση κινήθηκαν με αποφασιστικότητα και ταχύτητα σε ένα θέμα που κανείς δεν τολμούσε να αγγίξει για χρόνια.

Την καταπολέμηση της μαφίας των φυλακών. Το αποτέλεσμα ήταν η αποκάλυψη ενός τεράστιου εγκληματικού κυκλώματος με το οποίο ουδείς τόλμησε να συγκρουστεί εκτός από τη σημερινή Κυβέρνηση.

Η δικαστική έρευνα συνεχώς αποκαλύπτει νέες πτυχές του κύκλου βίας και εγκλήματος.

Ενώ λοιπόν για πρώτη φορά πέφτει φως σ’ ένα ευρύ εγκληματικό φαινόμενο συγκεκριμένοι κύκλοι επιχειρούν συνεχώς να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες μέσα από την αναπαραγωγή εικόνων τη στιγμή που η ανάκριση και η αστυνομική έρευνα βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή.

Η εργολαβική δημοσιοποίησή των εικόνων αυτών υπονομεύει ευθέως τη μεγάλη δικαστική και αστυνομική μάχη, υπηρετεί την εντυπωσιοθηρία και εντάσσεται στον συνεχή πόλεμο απέναντι στον αγώνα του Υπουργείου Δικαιοσύνης για καθαρές φυλακές και ξερίζωμα των εγκληματικών κύκλων και των συμφερόντων που τους στηρίζουν».

 

Πηγή: dikastiko.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:53