search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:59
MENU CLOSE

Τι αλλάζει στα προγράμματα των καναλιών με τους ελέγχους του ΕΣΡ

01.04.2019 09:21
Τι αλλάζει στα προγράμματα των καναλιών με τους ελέγχους του ΕΣΡ - Media

 

Επτά περίπου μήνες έχουν περάσει μετά τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών. Μετά από μια διαδικασία που κράτησε σχεδόν έναν χρόνο και την ακύρωση του νόμου Παππά πέντε ήταν οι υπερθερματιστές των αδειών.

Ο ALPHA, το STAR, ο ΣΚΑΪ, το OPEN και ο ΑΝΤ1 απέκτησαν μία άδεια εθνικής εμβέλειας μετά τη νέα διαδικασία που προκήρυξε το ΕΣΡ. Μαζί με αυτά εκπέμπει ο Μακεδονία ΤV, o oποίος φιλοδοξεί να πάρει θεματική άδεια και φυσικά τα πέντε κρατικά κανάλια (ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3, ΕΡΤ ΣΠΟΡ, Βουλή).

Όμως η ανεξάρτητη αρχή δεν σταμάτησε εκεί το έργο αφού έχουν ξεκινήσει οι έλεγχοι προκειμένου να διαπιστωθεί αν πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη λειτουργίας των σταθμών όπως ορίζει ο σχετικός νόμος.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Real οι έλεγχοι θα γίνουν με γνώμονα τέσσερις άξονες.

Το ΕΣΡ θα ελέγξει αν τηρείται ο αριθμός των 400 τουλάχιστον εργαζομένων, τις εγκαταστάσεις και αν επαρκούν για τη λειτουργίας τους, τις τεχνικές δυνατότητες παραγωγής προγράμματος HD καθώς και το εκπεμπόμενο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ανεξάρτητης Αρχής Ροδόλφο Μορώνη η πιθανότητα ανάκλησης ενεργοποιείται μόνο σε περίπτωσης αναμφισβήτητης παράβασης των όσων προβλέπει ο νόμος.

Ιδιαίτερα οι έλεγχοι ως προς το εκπεμπόμενο πρόγραμμα είναι εξονυχιστικοί.

Οι σταθμοί υποχρεώνονται να μεταδίδουν επομπές λόγου, τέχνης, πολιτισμού και θεάτρου (όπως, ενδεικτικά, ιστορικές εκπομπές, εκπομπές για την ελληνική γλώσσα, εκπομπές για το βιβλίο, το θέατρο, τον κινηματογράφο, τη μουσική, τις εικαστικές τέχνες) συνολικής διάρκειας τουλάχιστον δέκα (10) ωρών μηνιαίως. Αυτή η προϋπόθεση δεν τηρείται, άρα θεωρείται βέβαια ότι θα υπάρξουν αλλαγές του προγράμματος και των πέντε καναλιών προς αυτή την κατεύθυνση.

Επίσης τα κανάλια είναι υποχρεωμένα να έχουν στο πρόγραμμά τους τέσσερις τουλάχιστον από τις ακόλουθες κατηγορίες εκπομπών: εκπομπές ενημερωτικές, ποικίλης ύλης, ελαφράς ψυχαγωγίας (τηλεπαιχνίδια, θεάματα, εκδηλώσεις κ.λπ.), ελληνικές σειρές, ξένες σειρές, παιδικές εκπομπές, ντοκιμαντέρ, εκπομπές αθλητικού περιεχομένου, συνολικής μηνιαίας διάρκειας καθεμιάς εξ αυτών τουλάχιστον δέκα (10) ωρών.

Όπως καταλαβαίνει κανείς οι αλλαγές στα προγράμματα είναι ρο των πυλών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:52