search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:08
MENU CLOSE

«Κόλαση» στην Κωνσταντινούπολη: Ανά ώρα… αλλάζει χέρια ο δήμος

01.04.2019 13:10
«Κόλαση» στην Κωνσταντινούπολη: Ανά ώρα... αλλάζει χέρια ο δήμος - Media

 

Στα… πρόθυρα νευρικής κρίσης τελεί το πολιτικό σύστημα στην Τουρκία, καθώς η μπίλια δεν έχει ακόμα καθίσει σχετικά με τον κρίσιμο δήμο της Κωνσταντινούπολης, άλλοτε εφαλτήριο της πολιτικής καριέρας του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το κόμμα AKP του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε και πάλι σήμερα πως νίκησε στις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Κωνσταντινούπολη, λιγότερο από μία ώρα μετά την ανακοίνωση του υποψηφίου του πως ο αντίπαλός του προηγείται στην καταμέτρηση των ψήφων.
 
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη, ο Μπαϊράμ Σενοτσάκ, ο αξιωματούχος του AKP που είναι αρμόδιος για την επαρχία της Κωνσταντινούπολης, δήλωσε πως το κόμμα του έχει «άφθονα» στοιχεία που δείχνουν παρατυπίες στις ψηφοφορίες και πρόσθεσε πως είναι προφανές ότι αυτές οι παρατυπίες επηρέασαν το αποτέλεσμα.
 
Για να γίνει αντιληπτό το κλίμα που επικρατεί στην Τουρκία, λίγο νωρίτερα, ο ίδιος o υποψήφιος του AKP για τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης είχε δηλώσει ότι ο κύριος αντιπολιτευόμενος αντίπαλός του έχει προβάδισμα περίπου 25.000 ψήφων στις χθεσινές τοπικές εκλογές, όμως πρόσθεσε πως η καταμέτρηση συνεχίζεται.
 
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη, ο υποψήφιος του AKP του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και πρώην πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε πως εξακολουθούν να υπάρχουν στην Κωνσταντινούπολη περισσότερες από 300.000 άκυρες ψήφοι και πρόσθεσε πως μια τέτοια μάχη στήθος με στήθος στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας ήταν αναπάντεχη.
 
Τόσο ο Γιλντιρίμ όσο και το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης ανακοίνωσαν τη νίκη τους στην Κωνσταντινούπολη. Σήμερα ο Γιλντιρίμ δήλωσε πως οι εξελίξεις στην καταμέτρηση των ψήφων μετά τη δήλωσή του είναι «καινούριες και για εμάς».
 
Σημειώνεται ότι το ΑΚΡ υπέστη σοβαρό πλήγμα χάνοντας τους δήμος-προπύργιά του όπως η Άγκυρα, ενώ για άλλη μια αναμέτρηση η Σμύρνη παρέμεινε… κεμαλική.
 
Πάντως, ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις δημοτικές εκλογές για την Άγκυρα δήλωσε σήμερα ότι έγιναν «ξεκάθαρα» λάθη σε χιλιάδες κάλπες στην τουρκική πρωτεύουσα, αφού ο αντίπαλός του της αντιπολίτευσης εξασφάλισε τη νίκη στη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση.
 
Ο υποψήφιος του AKP Μεχμέτ Οζασεκί επισήμανε ότι ο λόγος που το κόμμα του ενίσταται των αποτελεσμάτων στην Άγκυρα είναι η προάσπιση της δικαιοσύνης κι όχι η νοοτροπία του «πρέπει να κερδίσουμε».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:08