search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:24
MENU CLOSE

Αναταράξεις στον τουρισμό από τα 737 MAX 8 – Μειώνουν τον αριθμό τσάρτερ οι εταιρείες

01.04.2019 16:34
Κρήτη: Απίστευτης αγριότητας κτηνωδία -  Έβγαλε τα μάτια σκύλου και τον πυροβόλησε! - Media

 

Σε ποσοστό 20% τουλάχιστον μειώνουν το πτητικό τους πρόγραμμα ενόψει της τουριστικής σεζόν δύο τουλάχιστον αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη εκτελώντας πτήσεις τσάρτερ προς και από το νησί της Ρόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ΡΟΔΙΑΚΗ το γεγονός αυτό οφείλεται στην υποχρεωτική «καθήλωση» των αεροσκαφών Boeing 747 MAX-8 που διαθέτει η εταιρεία εξαιτίας του γνωστού προβλήματος που παρουσιάστηκε με τον συγκεκριμένο τύπο των αεροσκαφών μετά τις τραγωδίες που σημειώθηκαν από την πτώση δύο από αυτών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της το 20% μεγάλης αεροπορικής εταιρείας τσάρτερ που δραστηριοποιείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μεταφέροντας τουρίστες στη χώρα μας και ειδικότερα στη Ρόδο, διαθέτει αυτού του τύπου τα αεροσκάφη (Boeing 737 ΜAX-8) με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει τώρα πρόβλημα σε ό,τι αφορά την κάλυψη για τη μεταφορά τουριστών προς και από τη χώρα μας τους θερινούς μήνες.

Μάλιστα, στις αρχές της εβδομάδας, η εταιρεία αυτή κάλεσε τους εκπροσώπους μεγάλων tour operators που δραστηριοποιούνται στις αγορές (Τσεχία, Πολωνία, Σλοβακία και Ουγγαρία) και τους ενημέρωσε για την αλλαγή του πτητικού της προγράμματος για το 2019, ζητώντας αντίστοιχα τη μείωση των προγραμματισμένων επιβατικών θέσεων μέχρι να αποφασιστεί τι θα γίνει με τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκαφών.

Με αυτά τα δεδομένα, αναμένεται τώρα να υπάρξουν και αντίστοιχες τροποποιήσεις σε ό,τι αφορά τα δεδομένα των κρατήσεων που είχαν γίνει στο ίδιο χρονικό διάστημα, με ό,τι αρνητικό μπορεί αυτό να συνεπάγει για τους επαγγελματίες του τουρισμού που συνεργάζονται με αυτές τις εταιρείες.

Πάντως οι αεροπορικές εταιρείες, βρίσκονται σε διαδικασία αναζήτησης νέων αεροσκαφών, τα οποία θα μπορέσουν να καλύψουν τα κενά αυτά που θα προκύψουν από την αυξημένη ζήτηση. Σημειώνεται ότι και στη χώρα μας έχουν απαγορευτεί οι πτήσεις αυτού του τύπου των αεροσκαφών καθώς έχει δοθεί εντολή από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για απαγόρευση πτήσεων των συγκεκριμένων αεροσκαφών στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Η σχετική εντολή του EASA, αναστέλλει όλες τις πτήσεις των αεροσκαφών Boeing Model 737-8 MAX και 737-9 MAX στην Ευρώπη.

Στην οδηγία του EASA συμπεριλαμβάνεται η αναστολή όλων των εμπορικών πτήσεων που εκτελούνται από φορείς τρίτων χωρών από, προς ή πάνω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, των εν λόγω μοντέλων της Boeing.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:23