search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:46
MENU CLOSE

DW: H καθημερινότητα έκρινε τις εκλογές στην Τουρκία

01.04.2019 16:43
DW: H καθημερινότητα έκρινε τις εκλογές στην Τουρκία - Media

 

Μπορεί ο Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν να δηλώνει νικητής έναντι έναντι της «Συμμαχίας του Λαού» του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος και του Καλού Κόμματος στις δημοτικές εκλογές που ολοκληρώθηκαν χθες βράδυ, ωστόσο έχασε σημαντικές πόλεις και δήμους. Η Άγκυρα όπως προέβλεπαν οι δημοσκοπήσεις αλλάζει χέρια μετά από 15 χρόνια.

Η Σμύρνη, όπου ποτέ δεν κέρδισε το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν, ανήκει και πάλι στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα, ενώ σε θρίλερ εξελίχθηκε αργά το βράδυ η εκλογή δημάρχου στην Κωνσταντινούπολη. Η διαφορά ανέρχεται σε μερικές χιλιάδες ψήφους. Και οι δύο υποψήφιοι δηλώνουν νικητές.

Το CHP πάντως κυριαρχεί και πάλι στα τουρκικά παράλια και πιο συγκεκριμένα από τη Σμύρνη, όπου δεν έχει χάσει ποτέ σε εκλογική αναμέτρηση, στην Ραιδεστό, δηλαδή το Τεκίρνταγ, τα Δαρδανέλια, τη Γιάλοβα, το Αϊδίνιο, τη Μούγλα, την Αττάλεια, το Χάταϊ, τη Σινόπη, τα Άδανα και τη Μερσίνα.

O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται πάντως να πληρώνει την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης στην χώρα, κάτι που βιώνουν οι Τούρκοι πολίτες στην καθημερινότητά τους. Και γι’ αυτό στην ομιλία του μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων φρόντισε να τονίσει ότι έχει μπροστά του άλλα 4,5 χρόνια χωρίς εκλογές για να υποποιήσει ένα στιβαρό οικονομικό πρόγραμμα. Οι σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, η αγορά ή όχι των Σ400 και μια πιθανή επιχείρηση στην Συρία θα καθορίσουν την εξωτερική πολιτική αμέσως μετά τις εκλογές, με τον αντίστοιχο αντίκτυπο στην οικονομία της χώρας.

Πηγή: DW

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:45