search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:20
MENU CLOSE

Η Ρωσία «σάρωσε» τις ΗΠΑ στην εξαγωγή LNG στην Ευρώπη

01.04.2019 17:06
Η Ρωσία «σάρωσε» τις ΗΠΑ στην εξαγωγή LNG στην Ευρώπη - Media

 

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εισήγαγαν το 2018 4,4 εκατομμύρια τόνους ρωσικού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), την στιγμή που οι ΗΠΑ εξήγαγαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση 2,7 εκατομμύρια τόνους LNG. Αυτό αναφέρεται στην ετήσια έκθεση της Διεθνούς Ένωσης Εισαγωγέων αερίου (GIIGNL), που δόθηκε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα

Με την έναρξη της λειτουργίας του εργοστασίου Yamal LNG της εταιρείας Novatec η Ρωσία προσέγγισε τις ΗΠΑ ως προς τον όγκο των εξαγωγών LNG. Έτσι αν οι εξαγωγές αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου το 2018 ανήλθαν στους 20,7 εκ. τόνους, οι εξαγωγές LNG από την Ρωσία ανήλθαν στους 18,4 εκ. τόνους (από τις μονάδες Sachalin-2 και Yamal LNG).

Η Αυστραλία, οι ΗΠΑ και η Ρωσία (χάρη στην μονάδα Yamal LNG) κάλυψαν την αύξηση της προσφοράς σε υγροποιημένο φυσικό αέριο το 2018. Τους νέους όγκους απορρόφησαν κυρίως η Κίνα και η Νότια Κορέα, επισημαίνεται την έκθεση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:17