24/02/2020 21:06:19

Η Ρωσία «σάρωσε» τις ΗΠΑ στην εξαγωγή LNG στην Ευρώπη

Η Ρωσία «σάρωσε» τις ΗΠΑ στην εξαγωγή LNG στην Ευρώπη - Media

 

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εισήγαγαν το 2018 4,4 εκατομμύρια τόνους ρωσικού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), την στιγμή που οι ΗΠΑ εξήγαγαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση 2,7 εκατομμύρια τόνους LNG. Αυτό αναφέρεται στην ετήσια έκθεση της Διεθνούς Ένωσης Εισαγωγέων αερίου (GIIGNL), που δόθηκε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα

Με την έναρξη της λειτουργίας του εργοστασίου Yamal LNG της εταιρείας Novatec η Ρωσία προσέγγισε τις ΗΠΑ ως προς τον όγκο των εξαγωγών LNG. Έτσι αν οι εξαγωγές αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου το 2018 ανήλθαν στους 20,7 εκ. τόνους, οι εξαγωγές LNG από την Ρωσία ανήλθαν στους 18,4 εκ. τόνους (από τις μονάδες Sachalin-2 και Yamal LNG).

Η Αυστραλία, οι ΗΠΑ και η Ρωσία (χάρη στην μονάδα Yamal LNG) κάλυψαν την αύξηση της προσφοράς σε υγροποιημένο φυσικό αέριο το 2018. Τους νέους όγκους απορρόφησαν κυρίως η Κίνα και η Νότια Κορέα, επισημαίνεται την έκθεση.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.