search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:07
MENU CLOSE

«Έπεσε» η Κωνσταντινούπολη, στα χέρια της αντιπολίτευσης ο δήμος (Διαγράμματα)

01.04.2019 17:20
Για σχέδιο δολοφονίας του Ιμάμογλου από το ISIS κάνουν λόγο τουρκικά ΜΜΕ - Media
 
Ο υποψήφιος του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Εκρέμ Ιμάμογλου είναι ο νικητής στο «θρίλερ» της Κωνσταντινούπολης, καθώς σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, έλαβε το 48,79% των ψήφων, έναντι 48,51% του Μπιναλί Γιλντιρίμ.
Ωστόσο, κατά τα φαινόμενα η μάχη της κάλπης θα μεταφερθεί στα δικαστήρια, καθώς η διαφορά που χωρίζει τους δύο μονομάχους είναι μόλις 25.000 ψήφοι, οπότε πλέον το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο αναμένεται να ανακηρύξει τον τελικό νικητή, όπως σημειώνει η Χουριέτ.
 
Ήδη, ο πρόεδρος του Συμβουλίου ανέφερε ότι ο Ιμάμογλου έλαβε 4.159.650 ψήφους, ενώ ο Γιλντιρίμ υποστήριξε ότι 319.000 άκυρες ψήφοι αποτελούν κρίσιμο μέγεθος για την ανακήρυξη του τελικού νικητή.
 
Από την πλευρά του, ο Ιμάμογλου κάλεσε τον αντίπαλό του να αποδεχθεί την ήττα του και να μην προσφύγει σε «μη απαραίτητες» κινήσεις για να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των εκλογών. 
 
Υπενθυμίζεται ότι η εξέλιξη της καταμέτρησης των ψήφων στην Κωνσταντινούπολη μετατράπηκε σε θρίλερ με τον νικητή να περνά από τη μία πλευρά στην άλλη μέσα σε ελάχιστη ώρα.
 
Αν η αντιπολίτευση κερδίσει και τον δήμο της Κωνσταντινούπολης, τότε ο Ερντογάν και το κόμμα του θα έχουν υποστεί ισχυρό χτύπημα, καθώς ήδη χάθηκαν Άγκυρα και Σμύρνη.
 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15