search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:39
MENU CLOSE

Κινδυνεύει η ακοή του από κρότου-λάμψης των ΜΑΤ στην αντιφασιστική συγκέντρωση στην Καλλιθέα

01.04.2019 18:31
Κινδυνεύει η ακοή του από κρότου-λάμψης των ΜΑΤ στην αντιφασιστική συγκέντρωση στην Καλλιθέα - Media

 

«Στις 25 Μαρτίου 2019, πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση, στην περιοχής της Καλλιθέας, όπου φασίστες και μέλη της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν προκλητικά δημόσια εμφάνιση. Οι αστυνομικές δυνάμεις και τα ΜΑΤ επιτέθηκαν κατά αντιφασιστικών οργανώσεων, εργατικών συλλόγων και άλλων συλλογικοτήτων που συμμετείχαν στην αντιφασιστική συγκέντρωση, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό και την μετάβαση στο νοσοκομείο αρκετών αγωνιστών που έλαβαν μέρος στη συγκέντρωση» σημειώνει σε ανακοίνωση της η ΛΑΕ.

Συνεχίζοντας σημειώνει «μεταξύ των τραυματισμένων, και το μέλος της Λαϊκής Ενότητας και του ΜΕΤΑ, Κώστας Γεωργόπουλος, που τραυματίστηκε σοβαρά στα αυτιά, από έκρηξη χειροβομβίδας κρότου-λάμψης ακριβώς δίπλα στα πόδια του, και ο οποίος πλέον αντιμετωπίζει, σύμφωνα με τις τελευταίες εξετάσεις και διαγνώσεις των γιατρών, σοβαρά προβλήματα ακοής. Συγκεκριμένα, έχει υποστεί “βαρηκοΐα νευροαισθητήριο υψηλών συχνοτήτων αμφι-διαφαινόμενη επιβάρυνση λόγω εκθέσεως σε θόρυβο” και τραύμα στα ακουστικά νεύρα».

«Ο Κ. Γεωργόπουλος, μουσικός, είναι επί δεκαετίες συνδικαλιστής μέλος ΔΣ του συλλόγου του, πρώην πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου (ΠΜΣ) και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος και Ακροάματος (ΠΟΘΑ), μέλος της Λαϊκής Ενότητας, του ΜΕΤΑ αλλά και του Αντιφασιστικού Συντονισμού Καλλιθέας-Μοσχάτου-Ταύρου. O Κώστας Γεωργόπουλος, τις αμέσως προσεχείς ημέρες, θα καταθέσει μήνυση και αγωγή για τη σωματική βλάβη που έχει υποστεί. Η Λαϊκή Ενότητα καταδικάζει τα περιστατικά αστυνομικής βίας που οδήγησαν στον τραυματισμό του Κώστα Γεωργόπουλου αλλά και άλλων αγωνιστών και καταγγέλλει την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για συναυτουργία» συμπληρώνει η ΛΑΕ.

Καταλήγοντας η Λαϊκή Ενότητα δηλώνει παρούσα, συμμετέχει και στηρίζει τον αγώνα του αντιφασιστικού κινήματος και καταγγέλλει την απρόκλητη αστυνομική βία κατά ειρηνικών συγκεντρώσεων και διαδηλωτών και την κάλυψη, για μία ακόμη φορά, των μαύρων, φασιστικών δυνάμεων της Χρυσής Αυγής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:36