search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:04
MENU CLOSE

Η ΝΔ «στριμώχνει» την κυβέρνηση για την «υπόθεση Πετσίτη»

02.04.2019 13:20
Η ΝΔ «στριμώχνει» την κυβέρνηση για την «υπόθεση Πετσίτη» - Media

 

Σε αιχμή του δόρατος της αντιπολιτευτικής τακτικής της, με στόχο τη φθορά του «ηθικού πλεονεκτήματος» της κυβέρνησης, μετατρέπει η ΝΔ την «υπόθεση Πετσίτη»,

Σύμφωνα με τον ιστοχώρο newsbomb.gr, η Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ) της Κύπρου, με συστηματική εργασία, έχει τους τελευταίους σχεδόν δύο μήνες εντοπίσει τα φυσικά πρόσωπα, αλλά και τις εταιρείες με τις οποίες εμπλέκεται ο Μανώλης Πετσίτης στην Κύπρο, καθώς και τους πραγματικούς δικαιούχους των εταιρειών αυτών, που τα τελευταία χρόνια τροφοδοτούν συστηματικά με δεκάδες χιλιάδες ευρώ τόσο τους προσωπικούς λογαριασμούς του Πετσίτη, όσο και τους λογαριασμούς της εταιρείας του Boss Athens Single Member PC.

Στη βάση της έρευνας της ΜΟΚΑΣ, της εισαγγελέως Εύας Ρωσσίδου-Παπακυριακού και της συνεργάτιδας της Μαρίας Κυρμίζη, μπόρεσε να καταγραφεί το πώς συγκεκριμένες εταιρείες τις οποίες διαχειρίζονται οι Παναγιώτου, Πιερής και Αρτεμίου «έκρυβαν» σε offshore χρήματα προερχόμενα από τη λιπασματοβιομηχανία ELFE, αλλά και να αποκαλυφθούν οι οικονομικές σχέσεις Πετσίτη με άλλους επιχειρηματίες.
 
Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μαστρογεωργίου επιτέθηκε με δριμύτητα στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι «οι κ. Τσίπρας και Παππάς δεν μπορούν να κάνουν άλλο τα στραβά μάτια στην υπόθεση Πετσίτη-Αρτεμίου-Λαυρεντιάδη. Σήμερα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία που αφορούν έρευνα που διεξάγουν και οι κυπριακές αρχές.
 
Η Νέα Δημοκρατία απαιτεί απαντήσεις στα ερωτήματα που έχει θέσει: Γιατί μπαινόβγαινε ο κ. Πετσίτης στο Μέγαρο Μαξίμου και τι τον συνδέει με τους κ. Αρτεμίου και Λαυρεντιάδη; Ακόμη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν πλέον εξηγήσεις. Η κυβέρνηση μέχρι πότε θα σιωπά;».
 
Από την πλευρά της κυβέρνησης, είναι σαφείς οι αποστάσεις που λαμβάνονται από το Μανώλη Πετσίτη, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο να τονίζει ότι έκανε τις δικές του επιλογές και θα ελεγχθεί από τη Δικαιοσύνη. Όπως είπε, ο φιλικός Τύπος της ΝΔ «παράγει περισσότερα fake news από όσα μπορεί η ΝΔ να καταναλώσει», προθέτοντας ότι οποτεδήποτε η ΝΔ βρίσκεται σε δύσκολη θέση σε σχέση με τους δικούς της «σκελετούς στις ντουλάπες», κατασκευάζει είδηση για να καλυφθεί.
 
Πάντως, στον ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί δυσφορία σχετικά με το πρόσωπο του κ. Πετσίτη και είναι χαρακτηριστικό ότι ο βουλευτής Λάρισας Σάκης Παπαδόπουλος, μιλώντας στον ρ/σ Θέμα FM, κάλεσε να δώσουν εξηγήσεις όσοι είχαν στενό φίλο τον Μανώλη Πετσίτη, αν και τόνισε ότι «ειδικά ο Νίκος Παππάς έχει ανακοινώσει ότι η σχέση του με τον Πετσίτη έχει διαταραχθεί εδώ και καιρό και δεν ήταν στο στενό του περιβάλλον», συμπληρώνοντας ότι «αν αυτός εκμεταλλεύτηκε τις στενές σχέσεις που είχε για κάποιο διάστημα με κυβερνητικά στελέχη, πρέπει να το εξετάσουμε».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:02