06/06/2020 08:50:57

Στη Βουλή φέρνει ο Βρούτσης την υπόθεση με τους συνταξιούχους - Απάντηση Πετρόπουλου

Στη Βουλή φέρνει ο Βρούτσης την υπόθεση με τους συνταξιούχους - Απάντηση Πετρόπουλου - Media

 

Επείγουσα ερώτηση σχετικά με «την πρωτοφανή ενέργεια του ΕΦΚΑ να αλλοιώσει το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο και να διαγράψει χιλιάδες αιτήσεις για απονομή συντάξεων» κατέθεσε στη Βουλή προς την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης ο Γιάννης Βρούτσης.

Ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ στην ερώτησή του αναφέρει ότι «επειδή χιλιάδες δικαιούχοι σύνταξης παραμένουν σε καθεστώς σύγχυσης, αγωνίας και αγανάκτησης για τον χρόνο λήψης της σύνταξής τους», τίθενται στην υπουργό αναλυτικά ερωτήματα.

Συγκεκριμένα ερωτάται η κ. Αχτσιόγλου ποιες είναι οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης που τέθηκαν στο αρχείο, αν υπήρξαν παρεμβάσεις και από ποιους στον ηλεκτρονικό κωδικό κάθε δημοσίου υπαλλήλου, αν η κυβέρνηση αποδέχεται αυτή την πρακτική καθώς και πόσες είναι συνολικά οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης σε ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ, ανά πρώην ταμείο και ανά κατηγορία σύνταξης.

Πετρόπουλος: Εθισμένος στα ψέματα ο Βρούτσης

«Εθισμένος στα ψεύδη, ο κ. Βρούτσης δεν θα μπορούσε να μην «τιμήσει» την Πρωταπριλιά. Χθες, με ένα ακόμη ψέμα επιχείρησε να υπονομεύσει το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και να κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών προς αυτό». Τα παραπάνω ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τ. Πετρόπουλος, απατώντας στον βουλευτή της ΝΔ, κ. Βρούτση, ο οποίος κατήγγειλε ότι ο ΕΦΚΑ έχει διαγράψει συνταξιούχους από τα μητρώα του.

Ο Τ. Πετρόπουλος ανέφερε: «Καμία παρέμβαση δεν έχει γίνει στο ηλεκτρονικό πρωτόκολλο συντάξεων. Καμία αίτηση συνταξιοδότησης δεν έχει διαγραφεί. Τεχνικά δεν θα μπορούσε να συμβεί ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Οι αιτήσεις συνταξιοδότησης είτε διεκπεραιώνονται με την έκδοση συνταξιοδοτικών αποφάσεων είτε απορρίπτονται επειδή δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις είτε η επεξεργασία τους βρίσκεται σε αναστολή επειδή ελλείπουν αναγκαία δικαιολογητικά και στοιχεία, τα οποία και ζητούνται από τους ασφαλισμένους. Για κάθε μία από τις περιπτώσεις αυτές, ο ασφαλισμένος ενημερώνεται και έχει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής παρακολούθησης της αίτησής του.

Είναι τουλάχιστον προκλητικό ο κ. Βρούτσης ακόμη και να αναφέρεται στις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης. Τα γεγονότα είναι αμείλικτα όση λάσπη και αν εκτοξεύει.

Η ΝΔ άφησε απλήρωτες 400.000 συνταξιοδοτικές παροχές. Η σημερινή Κυβέρνηση έχει εκδώσει 826.674 συνταξιοδοτικές παροχές και έχει μειώσει κατά 72% τις εκκρεμότητες».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.