search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:46
MENU CLOSE

Κορυφαία γερμανική ομάδα δώρισε ένα εκατ. ευρώ στο μουσείο Ολοκαυτώματος

02.04.2019 15:16
Κορυφαία γερμανική ομάδα δώρισε ένα εκατ. ευρώ στο μουσείο Ολοκαυτώματος - Media

 

Οι Βεστφαλοί αποφάσισαν να κάνουν μια μεγάλη δωρεά στο μουσείο της Ιερουσαλήμ στο πλαίσιο της αντι-ναζιστικής και αντι-σημιτικής της δράσης που έχει αναπτύξει.

Συγκεκριμένα, η Ντόρτμουντ προχώρησε στη δωρεά ύψους 1 εκατ.ευρώ στο «Γιάντ Βάσεμ», το Μουσείο του Ολοκαυτώματος στην Ιερουσαλήμ.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας είναι η πραγματοποίηση μιας νέας έκθεσης, το Κέντρο Κληρονομιάς Σόαχ, το οποίο θα στεγάσει αντικείμενα, φωτογραφίες και έργα για το Ολοκαύτωμα.

«Οι αναμνήσεις, η καταγραφή, η έρευνα και η διδασκαλία είναι οι πυλώνες στους οποίους βασίζεται το μουσείο και είναι τιμή και δέσμευση για μας να συνεισφέρουμε. Οι μελλοντικές γενιές πρέπει να μάθουν τι μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι στους άλλους ανθρώπους για να υποφέρουν. Είμαστε αφοσιωμένοι στη διεθνή συνεννόηση, ανοχή και ειρηνική συνύπαρξη» τόνισε ο πρόεδρος της γερμανικής ομάδας, Χανς Γιόακιμ Βάτσκε.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι Βεστφαλοί απασχολούν με θετικό τρόπο τη κοινή γνώμη, αφού στο πλαίσιο της καταπολέμησης του ναζισμού και του σημιτισμού, πραγματοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για τους οπαδούς και διοργανώνει εκδρομές στα στρατόπεδα συγκέντρωσης προκειμένου να διδαχθούν από τις φρικαλεότητες που έχουν στιγματίσει την ιστορία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:40