search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:52
MENU CLOSE

Κάνει πίσω τρέχοντας ο Ερντογάν: Oι ΗΠΑ προαναγγέλλουν συμφωνία πακέτο για Patriot και F-35

02.04.2019 16:18
Δύο «αποστάτες» προκαλούν τον Ερντογάν - Media

 

Χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστή η αντίδραση της Άγκυρας, φαίνεται ότι οι ασφυκτικές πιέσεις της Ουάσινγκτον έπιασαν τόπο και η Τουρκία μοιάζει να υπαναχωρεί.

Μετά την ξεκάθαρη προειδοποίηση των ΗΠΑ ότι η Τουρκία κινδυνεύει να μείνει εκτός της προμήθειας των μαχητικών 5ης γενιάς F-35, αν προχωρήσει στην προμήθεια του πυραυλικού συστήματος S-400, τα πράγματα μοιάζουν να παίρνουν άλλη τροπή.

Συγκεκριμένα, ο εκτελών χρέη υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Πάτρικ Σάναχαν φέρεται να είπε ότι αναμένει να λυθούν οι διαφορές με την Τουρκία και να προχωρήσει κανονικά η παράδοση των F-35, μαζί με το πυραυλικό σύστημα Patriot.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε, σύμφωνα με αναλυτές, τίθεται εν αμφιβόλω η προμήθεια των S-400 από τη Ρωσία, παρά το γεγονός ότι η ηγεσία της Τουρκίας, προεξάρχοντος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε ξεκαθαρίσει ότι η συμφωνία θα τηρηθεί.

Ίδομεν…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:50