search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:33
MENU CLOSE

Παραιτήθηκε ο Μπουτεφλίκα – Μετά από εβδομάδες διαδηλώσεων και την πίεση του στρατού

02.04.2019 19:01
Παραιτήθηκε ο Μπουτεφλίκα - Μετά από εβδομάδες διαδηλώσεων και την πίεση του στρατού - Media

 

Την παραίτησή του υπέβαλε ο επί 20 χρόνια πρόεδρος της Αλγερίας, Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα.

Η παραίτησή του ήρθε μετά από εβδομάδες μαζικών διαδηλώσεων με βασικό αίτημα την αποχώρησή του από την προεδρία, αλλά και αυστηρό μήνυμα του στρατού που απαιτούσε την άμεση παραίτησή του.

Ο Μπουτεφλίκα είχε ανακοινώσει ότι θα παραιτηθεί εντός του μήνα, διασφαλίζοντας ότι δεν θα υπάρξει στο ενδιάμεσο κενό εξουσίας. Οι εξελίξεις επιταχύνθηκαν μετά την παρέμβαση του στρατεύματος.

Ο πρόεδρος βρέθηκε απομονωμένος τις τελευταίες ημέρες, αφού και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού, ο πανίσχυρος στρατηγός Άχμεντ Γκαΐντ Σάλαχ, ζήτησε την απομάκρυνσή του για να τερματιστεί η κρίση.

Με βάση το Σύνταγμα, μετά την παραίτηση του Μπουτεφλίκα θα αναλάβει προσωρινά την προεδρία ο πρόεδρος του Συμβουλίου του Έθνους (άνω βουλή), ο 77χρονος Αμπντελκάντερ Μπενσάλαχ, για διάστημα 90 ημερών, κατά το οποίο θα οργανωθούν προεδρικές εκλογές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:33