search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:24
MENU CLOSE

Μπερίσα μετά το βίντεο της δολοφονίας Μπάκο: Σφαγείο για τους Αλβανούς οι ελληνικές φυλακές

03.04.2019 06:36
Μπερίσα μετά το βίντεο της δολοφονίας Μπάκο: Σφαγείο για τους Αλβανούς οι ελληνικές φυλακές - Media

 

«Σφαγείο για τους Αλβανούς» χαρακτηρίζει τις ελληνικές φυλακές ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, ζητώντας την παρέμβαση των διεθνών οργανισμών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, οργάνων και θεσμών της Ευρωπαϊκής Ενωσης αλλά και του ΝΑΤΟ. 

Σχολιάζοντας το βίντεο με τις ανατριχιαστικές σκηνές της δολοφονίας του Αλβανού ποινικού κρατούμενου για βαριά αδικήματα Αλμπερτ Μπάκο (και) από ομοεθνή συγκρατούμενό του ο Σαλί Μπερίσα χαρακτήρισε μεσαιωνικές και απάνθρωπες τις ελληνικές φυλακές. 

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο πρώην ισχυρός άνδρας της Αλβανίας χαρακτηρίζει αποτρόπαια τη δολοφονία που καταγράφεται στο βίντεο, η οποία, όπως ο ίδιος σημειώνει, έγινε ακριβώς σε ένα σφαγείο αλβανών κρατούμενων, τονίζοντας πως αποτελεί απόδειξη της μεσαιωνικής και απάνθρωπης κατάστασης που επικρατεί για τους Αλβανούς στις φυλακές μιας χώρας-μέλους του Συμβουλίου της Ευρώπης, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ.

Ο Σαλί Μπερίσα, στην ανάρτησή του, καταδικάζει επίσης «τη σιωπή των αλβανικών αρχών για την υπόθεση», και «ιδίως του αρχηγού της κυβέρνησης, Εντι Ράμα. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:22