search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:07
MENU CLOSE

Λάρισα: Στα «μαλακά» αστυνομικός που βασάνισε νεαρό και τον παράτησε γυμνό επειδή έστελνε sms στην κοπέλα του

03.04.2019 10:53
Λάρισα: Στα «μαλακά» αστυνομικός που βασάνισε νεαρό και τον παράτησε γυμνό επειδή έστελνε sms στην κοπέλα του - Media

 

Σε πλημμελήματα μετατράπηκαν τέσσερα κακουργήματα για έναν 35χρονο εν ενεργεία αστυνομικό, που παλιότερα υπηρετούσε στη Μαγνησία, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας, που μετέτρεψε την ποινή του από πέντε χρόνια πρωτόδικα, σε 27 μήνες με τριετή αναστολή, επειδή βασάνισε και παράτησε γυμνό σε βουνό (!) έναν 22χρονο νεαρό, που παρενοχλούσε την αρραβωνιαστικιά του.

Σύμφνα με το magnesianews, ο αστυνομικός είχε παραπεμφθεί στο ΜΟΔ Τρικάλων το 2014, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, δηλαδή του βιασμού, της αρπαγής, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της παράνομης κατακράτησης, και τα πλημμελήματα της παράνομης οπλοκατοχής, της οπλοχρησίας, της παράνομης κατοχής κροτίδων, του άσκοπου πυροβολισμού και του άσκοπου πυροβολισμού από αστυνομικό, καθώς ήταν εκείνη την ώρα εκτός υπηρεσίας.

Χθες το ΜΟΔ τον αθώωσε για τον βιασμό, μετέτρεψε την κατηγορία της αρπαγής σε παράνομη κατακράτηση σε βαθμό πλημμελήματος, την επικίνδυνη σωματική βλάβη σε απλή σωματική βλάβη πλημμεληματικού χαρακτήρα, όπως και την έκθεση σε κίνδυνο από κακούργημα τη μετέτρεψε σε πλημμέλημα. Η παράνομη οπλοχρησία, ο άσκοπος πυροβολισμός, και ο άσκοπος πυροβολισμός από αστυνομικό, μετατράπηκαν σε μια συνολικά κατηγορία (άσκοπος πυροβολισμός), ενώ διατήρησε την κατηγορία της παράνομης κατοχής κροτίδων.

Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου παραδέχθηκε κάποιες από τις πράξεις του, για τις οποίες ζήτησαν συγγνώμη από τον παθόντα, συμπληρώνοντας στους δικαστές πως ο 35χρονος δεν είχε σκοπό να προβεί σε αυτές, αλλά εκνευρίστηκε αρκετά από τη στάση και τα λόγια του 22χρονου.

Η υπόθεση ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2013 όταν το 22χρονο θύμα, εργαζόταν μαζί με την νεαρή αρραβωνιαστικιά του αστυνομικού, και σύντομα άρχισε να της στέλνει μηνύματα στο κινητό της τηλέφωνο και να της ζητά να βρεθούν.

Ο 35χρονος αντιλήφθηκε ένα από αυτά και ζήτησε το λόγο από την κοπέλα, η οποία παραδέχθηκε πως ο συνάδελφος της, την παρενοχλεί. Τότε τηλεφώνησε ζητώντας του τον λόγο και έκλεισαν ραντεβού πρωινές ώρες, για να βρεθούν να μιλήσουν.

Ο 22χρονος πήγε στο ραντεβού, μπαίνοντας στο αυτοκίνητο του αστυνομικού. Εκεί λογομάχησαν, με τον νεαρό συνάδελφο της κοπέλας να λέει κάποια πράγματα που έβγαλαν τον 35χρονο εκτός εαυτού, με αποτέλεσμα να θολώσει και να τον πάει σε περιοχή πίσω από το ΠΕΒ προς τα Κανάλια του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αφού πρώτα κατέστρεψε το κινητό του τηλέφωνο, τον έδεσε με χειροπέδες πισθάγκωνα, τον απείλησε με το υπηρεσιακό πιστόλι κολλώντας το στο κεφάλι του, τον δάγκωσε στη μύτη, ενώ φέρονταν πως τον βίασε κιόλας, αλλά κάτι τέτοιο δεν προέκυψε από τα στοιχεία, και έτσι αθωώθηκε.

Επιπλέον τον ξεγύμνωσε και τον παράτησε σε ερημική τοποθεσία, με τον 22χρονο να περπατάει περίπου ένα χιλιόμετρο και να βρίσκει ένα μαντρί, όπου ο βοσκός τον είδε μένοντας με το στόμα ανοιχτό, τον περιμάζεψε και στη συνέχεια ειδοποιήθηκαν οι αρχές.

Ο αστυνομικός συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ ο 22χρονος έχει υποβάλλει και αγωγή εις βάρος του αστυνομικού ζητώντας χρηματική ικανοποίηση από τον 35χρονο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:04