search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:14
MENU CLOSE

Ford φεύγει, Mercedes-Benz έρχεται στη Ρωσία

03.04.2019 14:01
Ford φεύγει, Mercedes-Benz έρχεται στη Ρωσία - Media

 

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε «θετική επέκταση» την παρουσία της Mercedes-Benz στη ρωσική αγορά τη στιγμή που άλλοι ανταγωνιστές της την εγκαταλείπουν, με αφορμή τα εγκαίνια του εργοστασίου συναρμολόγησης αυτοκινήτων της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας που έγιναν στη βιομηχανική ζώνη ‘Εσίποβο’ στην ευρύτερη περιοχή της Μόσχας, στα οποία παρέστη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος έφθασε στο εργοστάσιο της Mercedes-Benz με την προεδρική λιμουζίνα Aurus (Au Rus — “ρωσικός χρυσός”) Senat Limousine, την οποία χρησιμοποιεί εδώ κι ένα χρόνο, ενώ την είχε χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά κατά την διάρκεια της ορκωμοσίας του στις 7 Μαΐου.

Ο Ρώσος πρόεδρος ξεναγήθηκε στους χώρους του νέου εργοστασίου και στο τέλος έβαλε την υπογραφή του στο καπό ενός αυτοκινήτου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, αναφερόμενος στην απόφαση της Ford να κλείσει δύο εργοστάσια της στην Ρωσία, χαρακτήρισε θετικό παράγοντα την επιδίωξη ξένων βιομηχανιών να επενδύσουν στην Ρωσία καταλαμβάνοντας τη θέση ανταγωνιστών τους που άφησαν την ρωσική αγορά.

«Η Mercedes επεκτείνει την παρουσία της (στη Ρωσία )», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, πριν από την έναρξη της επίσημης τελετής των εγκαινίων στη βιομηχανική ζώνη «Εσίποβο», προσθέτοντας ότι κάποιες εταιρείες μπορούν να κατακτήσουν ένα σημαντικό τμήμα της αγοράς. «Γνωρίζετε ότι η Ford σταματάει την παραγωγή επιβατικών αυτοκινήτων στην Ρωσία, αλλά αντίθετα άλλες εταιρείες παίρνουν την θέση των ανταγωνιστών τους», πρόσθεσε.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler τον Ιούνιο του 2017 ξεκίνησε την κατασκευή του πρώτου εργοστασίου της επιβατικών αυτοκινήτων στην Ρωσία. Η κατασκευή ξεκίνησε με βάση ειδικό επενδυτικό συμβόλαιο που είχε υπογραφεί τον Φεβρουάριο του ιδίου έτους. Το ειδικό επενδυτικό συμβόλαιο εγγυάται σταθερή φορολογία καθ’όλη την διάρκεια της ισχύος του συμβολαίου, ενώ περιλαμβάνει διάταξη περί μη «επιδείνωσης των όρων», πράγμα που διασφαλίζει τη σταθερότητα στην άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Το εργοστάσιο θα μπορεί να κατασκευάζει 25.000 αυτοκίνητα ετησίως. Το προσωπικό του εργοστασίου θα υπερβαίνει τα 1.000 άτομα κατά την διάρκεια πλήρους λειτουργίας του εργοστασίου, ενώ έως τα τέλη Μαρτίου εργάζονταν ήδη περισσότερα από 500 άτομα.

Τον Μάρτιο 2019 η κοινοπραξία Ford Sollers ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να κλείσει τα δύο από τα τρία εργοστάσια που διαθέτει , στο Βσεβόλοσκ της περιοχής του Λένινγκραντ και στο Ναμπερέζνι Τσελνί στο Ταταρστάν, καθώς και το εργοστάσιο παραγωγής κινητήρων αυτοκινήτων στην πόλη Ελάμπουγκα. Στη Ρωσία θα συναρμολογούνται μόνο τα ελαφρά επαγγελματικά αυτοκίνητά της Ford Transit. Η Ford αιτιολόγησε την απόφαση της αυτή, υποστηρίζοντας ότι έχει ζημιά λόγω της πτώσης των πωλήσεων των επιβατικών αυτοκινήτων της στην Ρωσία.

Εν συνεχεία η κοινοπραξία Ford Sollers ανακοίνωσε ότι πουλάει τα αυτοκίνητά της που έχουν απομείνει στη Ρωσία , μειώνοντας τις τιμές τους κατά 10-20% και εκτιμώντας ότι έως τον Σεπτέμβριο του 2019 θα έχει πουλήσει όλα τα αυτοκίνητα που έχει στις αποθήκες της.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:00