search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:17
MENU CLOSE

Τέλος η δίκη για τον «ναζί παππού» – Τι αποφάσισε το δικαστήριο

03.04.2019 14:51
Τέλος η δίκη για τον «ναζί παππού» - Τι αποφάσισε το δικαστήριο - Media

 

Το οριστικό τέλος της δίκης του 95χρονου «ναζί παππού» Γιόχαν Ρεχμπόγκεν αποφάσισε το δικαστήριο του Μούνστερ, όπου ο πρώην φύλακας σε στατόπεδο εξόντωσης στην Πολωνία δικαζόταν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Η δίκη του Ρεχμπόγκεν είχε αρχίσει στις 6 Νοεμβρίου του 2018, ωστόσο, διακόπηκε τον περασμένο Δεκέμβριο όταν ο γηραιός κατηγορούμενος παρουσίασε προβλήματα με την καρδιά και τα νεφρά του.

Τελικά, το δικαστήριο αποφάσισε να «κλείσει» τη δίκη του Ρεχμπόγκεν, κρίνοντας ότι είναι «μόνιμα ανίκανος να περάσει από ακροαματική διαδικασία».

Ο Ρεχμπόγκεν κατηγορείται ότι ως φύλακας στο στρατόπεδο εξόντωσης του Στούτχοφ, κοντά στο σημερινό Γκντανσκ της Πολωνίας συμμετείχε στην δολοφονία εκατοντάδων κρατουμένων.

Μεταξύ των θυμάτων του συμπεριλαμβάνονται και 100 Πολωνοί που εκτελέστηκαν σε θαλάμους αερίων τον Ιούνιο του 1944 και εκατοντάδες Εβραίοι που δολοφονήθηκαν από τον Αύγουστο ως τον Δεκέμβριο του 1944.

Ο ίδιος ο γηραιός κατηγορούμενος δήλωσε άγνοια για τη συστηματική εξόντωση των κρατουμένων στο στρατόπεδο και είπε στην έναρξη της δίκης του ότι δεν ήταν ναζί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50