19/02/2020 15:56:53

Θεοδωράκης: Ταυτιζόμαστε με το μανιφέστο του Μακρόν

Βαν- ψωμί- περιοδεία! - Media

 

Στο πλαίσιο της περιοδείας του ενόψει Ευρωεκλογών, ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι η ευρωπαϊκή πρόταση του Ποταμιού, ταυτίζεται -σε μεγάλο βαθμό- με το μανιφέστο της «Ευρωπαϊκής Αναγέννησης» του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Μιλώντας στην ΕΡΑ Αρκαδίας ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε πως στόχος του είναι να συναντήσει από κοντά τους πολίτες και να απαντήσει στα ερωτήματα τους. Υπογράμμισε δε την ανάγκη «να σταλούν στο ευρωκοινοβούλιο σοβαροί άνθρωποι που γνωρίζουν τα προβλήματα και θα δώσουν λύσεις για τη χώρα και όχι απλώς τηλεοπτικοί αστέρες και άλλα άτομα που μπορεί να φημίζονται για πολλά, αλλά όχι για την πολιτική και ευρωπαϊκή τους αντίληψη».

«Το Ποτάμι είναι αστείρευτο και έχει ένα δυνατό ευρωψηφοδέλτιο με νέους και καταξιωμένους ανθρώπους», τόνισε σημειώνοντας ότι έχει συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του 15 πολίτες από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, νέους που έφυγαν τα χρόνια της κρίσης, αλλά και επιστήμονες που σταδιοδρομούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Η Ελλάδα δεν πρέπει να αποκοπεί από τους ανθρώπους που έφυγαν, γιατί εκεί κρύβεται ένας μεγάλος πλούτος για τη χώρα μας», επέμεινε ο κ. Θεοδωράκης.

Αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή πρόταση του Ποταμιού, είπε ότι αυτή ταυτίζεται σε μεγάλο βαθμό με το μανιφέστο της «Ευρωπαϊκής Αναγέννησης» του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν. Μάλιστα, ανέφερε δύο ενδεικτικά παραδείγματα: την ανάγκη ευρωπαϊκής αστυνομίας συνόρων και τη φορολόγηση πολυεθνικών κολοσσών που δραστηριοποιούνται στην ΕΕ.

Απαντώντας στο γιατί επιλέγει να ταξιδεύει με το βαν του Ποταμιού, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι αυτό επιτάσσει η οικολογική ψυχή του κόμματός του. «Χρησιμοποιούμε ένα βαν αντί να χρησιμοποιούμε τρία αυτοκίνητα και αυτό σημαίνει λιγότερα καύσιμα, λιγότεροι ρύποι», εξήγησε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού πραγματοποιεί περιοδεία σε όλη τη χώρα και μετά το Ναύπλιο, σειρά έχουν οι νομοί Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

 

Πηγή: ΑΠΕ

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.