search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:08
MENU CLOSE

«Δεν περίμεναν από έναν κομμωτή να είναι κομάντο» – Καταπέλτης ο εισαγγελέας για την υπόθεση Καλλίτση

03.04.2019 17:14
«Δεν περίμεναν από έναν κομμωτή να είναι κομάντο» - Καταπέλτης ο εισαγγελέας για την υπόθεση Καλλίτση - Media

 

Καταπέλτη» ήταν ο εισαγγελέας σε βάρος δύο εκ των τριών κατηγορουμένων για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας και ληστείας σε βάρος του κομμωτή των επωνύμων Πάνου Καλλίτση το βράδυ της 30ης Ιανουαρίου του 2016. Κατηγορούμενοι για την υπόθεση είναι ένας αστυνομικός, ένας Ιρακινός και ένας 45χρονος κρατούμενος των φυλακών.

Ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε την ενοχή του 45χρονου, που πυροβόλησε τον κομμωτή, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και απόπειρα ληστείας, την ενοχή του αστυνομικού για απλή συνέργεια στην απόπειρα ληστείας και για τον Ιρακινό ζήτησε να κηρυχθεί αθώος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ένοχος μόνο για την απόπειρα ληστείας.

«Δύο άνθρωποι φιλήσυχοι εργατικοί βρέθηκαν ξαφνικά να βιώνουν αυτό το περιστατικό, να δέχονται επίθεση να τραυματίζονται να καταλήγουν στα νοσοκομεία. Θα μπορούσαν να μην υπάρχουν στη ζωή. Γιατί κάποιοι άλλοι συνάνθρωποί τους σχεδίαζαν να τους πάρουν χρήματα. Και ο πιο υπεύθυνος σε αυτή την υπόθεση είναι ο αστυνομικός που έχει πάρει όρκο να φυλάει τους πολίτες. Βρήκε έναν άνθρωπο που βγήκε από το φρικτό περιβάλλον της φυλακής, ευάλωτο, ξέροντας ότι είναι κρατούμενος και του ενέπνευσε την ιδέα της ληστείας. Λύκος με προβατάκια. Θα αρχίσει να διαλογίζεται με πρόβατα ο λύκος; Θα αρπάξει αμνούς και θα τους κατασπαράξει. Αυτό έκανε ο 45χρονος», ανέφερε στην πρόταση του ο εισαγγελέας της έδρας.

Μάλιστα, σχολίασε ότι οι δράστες της επίθεσης την «πάτησαν» επειδή πίστεψαν ότι ο κομμωτής δεν θα αντιδράσει στην επίθεση, βασισμένοι στα στερεότυπα που υπάρχουν για τους καλλιτέχνες. «Εκεί την πάτησαν. Τι είναι οι κομμωτές; Δεν περίμεναν από έναν κομμωτή να είναι κομάντο, σκέφτηκαν «θα πάμε εκεί και θα κατεβάσει τα παντελόνια, σιγά τώρα ο κομμωτής!». Δεν ξέρεις όμως πώς αντιδρά ο άλλος, όταν προσπαθείς να τον ταπεινώσεις, εμφανίζονται τα ένστικτα! Αντέδρασε ο Καλλίτσης και εκεί την πατήσανε. Ο 45χρονος δεν είναι δολοφόνος, δεν είναι εκτελεστής, δεν πήγε να σκοτώσει αλλά να ληστέψει. Από τη στιγμή που έχεις σιδερικό στα χέρια σου, βάζεις σφαίρες, το σηκώνεις προς την κατεύθυνση που ρίχνεις και τους πετυχαίνεις, είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας. Αν δεν θέλεις να σκοτώσεις το πετάς το όπλο σου. Δεν μπορείς να ρίχνεις σφαίρες, αυτό σημαίνει ότι αδιαφορείς και αποδέχεσαι και τον ενδεχόμενο θάνατό τους. Τί είναι οι πυροβολισμοί στα πόδια; Είναι αστείο;» είπε κλείνοντας την αγόρευση του ο εισαγγελικός λειτουργός.

«Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω»

Την πρόθεση του να σκοτώσει αρνήθηκε ο 45χρονος έγκλειστος των φυλακών και για άλλες υποθέσεις. «Μπορεί να είμαι κακοποιός, ληστής, αλλά έχω κανόνες και κώδικες που τηρώ όλα αυτά τα χρόνια και ένας από αυτούς είναι η ανθρώπινη ζωή. Πυροβόλησα, έκανε όπισθεν ο Καλλίτσης και έτσι χτύπησε η Χριστοπούλου και μετά ο Καλλίτσης. Αρα λοιπόν με μία κίνηση βρήκαν σφαίρες και τους δύο. Προσπαθώ να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας», είπε στην απολογία του ο 45χρονος, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε να έχει σκοτώσει την Έλενα Χριστοπούλου αν είχε τέτοια πρόθεση.

«Είναι ψέμα ότι μου τράβηξε ο Καλλίστης την κουκούλα. Ψέμα ότι βγήκε να υπερασπιστεί τη σύζυγό του και τον πυροβόλησα στην καρδιά. Ένας άνθρωπος που σηκώνει όπλο σύμφωνα με τον Καλλίτση θέλει να σκοτώσει. Αν ήθελα να τον σκοτώσω θα σήκωνα το όπλο και θα στόχευα στο κεφάλι. Δεν είχαμε σκεφτεί σε καμία περίπτωση να πάρουμε ανθρώπινη ζωή. Έλεγα κομμωτής είναι δεν θα αντιδράσει, θα φοβηθεί με το πιστόλι. Πήγα να τον ληστέψω, τον πυροβόλησα, ήθελα να φύγω και δεν με άφηνε. Δεν είμαι φονιάς. Έχω ζήσει 18 χρόνια στις φυλακές, σε 6 μήνες θα έβγαινα, ήθελα τα χρήματα για να ανοίξω δικό μου μαγαζί», ανέφερε ο κατηγορούμενος.

Την εμπλοκή του στην υπόθεση μέσω του αστυνομικού, περιέγραψε ο Ιρακινός στην δική του απολογία, επισημαίνοντας ότι: «Έκανα ένα λάθος, είμαι βλάκας, μπήκε ο διάολος μέσα μου. Οι άνθρωποι κάνουν λάθη, δεν είμαστε άγγελοι. Νόμιζα ότι θα πηγαίναμε σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο να σπάσουμε το τζάμι και να κλέψουμε, ζητάω συγνώμη». Σημειώνεται, ότι ο κατηγορούμενος αστυνομικός δεν ήρθε στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του.

Το δικαστήριο διέκοψε για να εκδώσει απόφαση στις 11 Απριλίου, ενώ στο τέλος της σημερινής διαδικασίας, ο Πάνος Καλλίτσης δήλωσε: «Νιώθω για πρώτη φορά ηθικά ικανοποιημένος γιατί αυτή η αγόρευση του Εισαγγελέα με άγγιξε, ένιωσα σαν να ήταν ο άνθρωπος αυτός μαζί μας στο συμβάν και για μένα είναι πολύ σημαντικό γιατί αισθάνομαι ότι πραγματικά υπάρχει Δικαιοσύνη. Έχω συγκλονιστεί πραγματικά. Χαίρομαι πάνω από όλα που είμαι ζωντανός, αλλά σε ένα συμβάν που έχεις ακούσει άπειρα τέρατα, είναι ωραίο να βάζουν κάποιοι άνθρωποι τα πράγματα στη θέση τους και νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη γι’ αυτό».

Πηγή: dikastiko.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:04