search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:06
MENU CLOSE

Πιέσεις στον Κόρμπιν να ζητήσει από τη Μέι νέο δημοψήφισμα

03.04.2019 20:45
Έτοιμος για εκλογές δηλώνει ο Κόρμπιν - Media

 

Πιέσεις δέχεται από μέλη του κόμματός του ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, προκειμένου να θέσει ως προϋπόθεση για την αποδοχή οποιασδήποτε συμφωνίας για το Brexit με την Τερέζα Μέι, την διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος.

Σε ανοιχτή επιστολή που έστειλαν στον Κόρμπιν 11 βουλευτές του Εργατικού Κόμματος, θεωρούν ότι το αίτημά τους είναι αναγκαίο και υποστηρίζουν ότι θα ήταν παράδοξο να μην επιμείνει σε αυτό στις συνομιλίες του με την πρωθυπουργό. Παρόμοια επιστολή έστειλε και η σκιώδης υπουργός εξωτερικών, Έμιλι Θόρνμπερι, στο οποίο επισημαίνει ότι εάν υπάρξει οποιαδήποτε άλλη απόφαση – εκτός από ένα επιβεβαιωτικό δημοψήφισμα – που θα στρέφονταν ενάντια στην απόφαση του συνεδρίου των Εργατικών, θα πρέπει να τεθεί σε ψηφοφορία στο σκιώδες υπουργικό συμβούλιο.

Σημαντικά στελέχη των Εργατικών, πιστεύουν ότι ένα νέο δημοψήφισμα δεν συμπεριλαμβάνεται στα αιτήματα των συνομιλιών και ότι η συμφωνία που υποστηρίζει το κόμμα δεν απαιτεί τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Αλλά και το συνδικάτο εργαζομένων Unison, ζήτησε επίσης δημοψήφισμα για την συμφωνία του Brexit και διεξαγωγή εκλογών, αλλά μέχρι τότε να εφαρμοστεί το σχέδιο στο πρότυπο της Νορβηγίας, που θα επιτρέψει τη χώρα να παραμείνει σε τελωνειακή ένωση με την ΕΕ και στην ενιαία αγορά.

Επιπλέον, η πρωθυπουργός της Σκοτίας, Νίκολα Στέρτζον, εξέφρασε ανησυχία ότι ο Τζέρεμι Κόρμπιν, ενδέχεται να αποσύρει την υποστήριξή του σε ένα νέο δημοψήφισμα και παρατήρησε την «διάσπαση σε υψηλό επίπεδο στο κόμμα των Εργατικών» για το συγκεκριμένο ζήτημα. «Ελπίζω να μείνουν πιστοί στην δέσμευσή τους. Πιστεύω ότι εάν γίνει αντιληπτό ότι οι Εργατικοί έχουν ξεπουληθεί φτηνά σε ό,τι αφορά το επιβεβαιωτικό δημοψήφισμα και δεν προστατέψουν τα συμφέροντα της Σκοτίας, τότε εκτιμώ ότι θα πληρώσουν βαρύ τίμημα στην Σκοτία» είπε σε δηλώσεις της έξω από τη Βουλή των Κοινοτήτων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:04