search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 05:33
MENU CLOSE

Κρήτη: Η ρακέτα παραλίας… έγινε άθλημα (Photos)

04.04.2019 10:47
Κρήτη: Η ρακέτα παραλίας… έγινε άθλημα (Photos) - Media

 

Eπτά χρόνια ζωής συμπληρώνει φέτος ο Αθλητικός Όμιλος Φίλων Ξυλορακέτας Ηρακλείου (Α.Ο.Φ.Ξ.Η), ο πρώτος και ο μοναδικός σύλλογος που δραστηριοποιείται με το αναπτυσσόμενο άθλημα της ρακέτας θαλάσσης στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με το patris.gr, ο Α.Ο.Φ.Ξ.Η ιδρύθηκε το 2012, όταν μια παρέα από ρακετίστες-λουόμενους στην παραλία της Αμνισού στον Καρτερό, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν κάτι παραπάνω πέρα από το γνωστό σε όλους μας παιχνίδι στην παραλία.

Το λογότυπό του απεικονίζει μία ξυλορακέτα καρφωμένη στην άμμο με ένα μπαλάκι και φόντο την αμμουδιά και την θάλασσα-ορίζοντα.

Οι κανονισμοί

Στους αγώνες (αλλά και στο απλό παιχνίδι) οι κατηγορίες χωρίζονται σε δύο βασικές: δυάδες και τετράδες είτε αμιγώς ανδρικές, είτε αμιγώς γυναικείες, είτε μεικτές. Στις δυάδες ο χρόνος που διαρκεί ένας αγώνας είναι 10 λεπτά ενώ στις τετράδες 20 λεπτά.

Η αξιολόγηση μιας ομάδας γίνεται τα τελευταία χρόνια με χρήση τηλεμετρίας όπου με ένα ραντάρ (εξειδικευμένο για αγώνες της αμερικάνικης εταιρείας Stalker) καταμετράται η ταχύτητα της μπάλας και συνοδεύεται με αντίστοιχους ήχους για να ενημερώνουν τους παίκτες.

Με κατάλληλους αλγόριθμους προστίθενται ή αφαιρούνται (σε περίπτωση πτώσης) πόντοι στη βαθμολογία. Η ομάδα με τους περισσότερους πόντους κερδίζει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10