16/12/2019 09:15:29

Ανοίγει τις πύλες του το νέο υπερσύγχρονο αεροδρόμιο της Τουρκίας (Video & Photos)

Ανοίγει τις πύλες του το νέο υπερσύγχρονο αεροδρόμιο της Τουρκίας (Video & Photos) - Media

 

Από τις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής και για 45 ώρες το αεροδρόμιο Ατατούρκ θα κλείσει με σκοπό να πραγματοποιηθεί η μεταφορά στον νέο αερολιμένα Κωνσταντινούπολης.

Όπως μεταδίδει η τουρκική Daily Sabbah, το νέο αεροδρόμιο αναμένεται να αναρριχηθεί στην δεύτερη θέση παγκοσμίως τα επόμενα πέντε χρόνια, με την τουρκική κυβέρνηση να φιλοδοξεί να βρεθεί στην κορυφή της πολιτικής αεροπορίας στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Άλλωστε μόνο το 2018, από το αεροδρόμιο Ατατούρκ, πέρασαν 68 εκατομμύρια άνθρωποι. Οι νέες εγκαταστάσεις θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν 90 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο, με τον αριθμό αυτό να αυξάνεται σταδιακά στα 200 εκατ. με την ολοκλήρωση των εργασιών το 2023.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών της Τουρκίας, τόσο το Ατατούρκ, όσο και το νέο αεροδρόμιο της Πόλης θα παραμείνουν ταυτόχρονα κλειστά για διάστημα 12 ωρών.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.