search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 15:06
MENU CLOSE

«Όπισθεν ολοταχώς» από τον Ράμα – Καταγραφή περιουσιών των ομογενών στη Χειμάρρα

04.04.2019 18:46
«Όπισθεν ολοταχώς» από τον Ράμα - Καταγραφή περιουσιών των ομογενών στη Χειμάρρα  - Media
 
Τη δυνατότητα στους Έλληνες ομογενείς της Χειμάρρας να εγγράψουν εντός έξι μηνών τις ιδιωτικές περιουσίες τους δίνει νέα νομοθετική πρωτοβουλία που αναρτήθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης στην ιστοσελίδα της Αλβανικής κυβέρνησης. Μετά και την επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Αλβανό ομόλογό του Έντι Ράμα, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας κατέθεσε το σχέδιο νόμου. Υπενθυμίζεται ότι είχε ήδη αποσυρθεί προ ημερών το απαράδεκτο ΦΕΚ που προέβλεπε αυθαίρετες κρατικοποιήσεις εκτάσεων Ελλήνων στη Χειμάρρα, μετά την αντίδραση της ελληνικής πλευράς.
 
Σχολιάζοντας την νέα εξέλιξη ο πρόεδρος της Ομόνοιας, Διονύσης Μπελέρης, είπε στον News 24/7 ότι η πρωτοβουλία κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο εξέφρασε επιφυλάξεις για την πρακτική εφαρμογή της. “Η νέα τροπολογία δίνει τη δυνατότητα στους ομογενείς να εγγράψουν την ιδιωτική περιουσία με τα έγγραφα που κατέχουν και ό,τι μείνει θα περάσει προς αξιοποίηση στο αλβανικό υπουργείο Τουρισμού. Είναι προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά πρέπει να περιμένουμε να δούμε την εφαρμογή της στην πράξη. Εμείς μέσω της Ομόνοιας θα παρακολουθούμε την διαδικασία μέσω των δικηγόρων μας και θα την καταγγείλουμε εφόσον δεν εφαρμοστεί σωστά” τόνισε.
 
Απαντώντας στο ερώτημα για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής ο κ.Μπελέρης σημείωσε πως στο παραλιακό μέτωπο ήδη χτίζονται δύο τουριστικά χωριά με άδεια των Τιράνων, ενώ είπε πως κανείς σοβαρός επιχειρηματίας δεν έχει δείξει ενδιαφέρον για την περιοχή, παρά τα σχέδια της κυβέρνησης Ράμα.
 
“Εμείς είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Ο κ.Ράμα είναι αυτός που τη θέλει χωρίς εμάς. Δεν έχω δει κανέναν σοβαρό επιχειρηματία να έχει δείξει ενδιαφέρον. Και αυτό γιατί δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις. Δεν υπάρχουν δρόμοι, αεροδρόμιο, νερό όλο το 24ωρο, η δημοκρατία είναι παραπαίουσα και το οργανωμένο έγκλημα εξαγόμενο προϊόν”.
 
Πηγή: news247.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 15:05