search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 05:26
MENU CLOSE

Λαγκάρντ: Αποφεύχθηκε προς το παρόν μια σοβαρή κρίση στην ευρωζώνη

09.03.2012 05:53
Λαγκάρντ: Αποφεύχθηκε προς το παρόν μια σοβαρή κρίση στην ευρωζώνη - Media

Στην εκτίμηση ότι αποφεύχθηκε τουλάχιστον προς το παρόν ο κίνδυνος μιας σοβαρής κρίσης στην ευρωζώνη προέβη η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Στην εκτίμηση ότι αποφεύχθηκε τουλάχιστον προς το παρόν ο κίνδυνος μιας σοβαρής κρίσης στην ευρωζώνη προέβη η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

«Λέω προς το παρόν, επειδή οι Ευρωπαίοι έχουν ακόμη πολλά πράγματα να κάνουν. Εξακολουθούν να μην έχουν ανεγείρει αυτό το τείχος προστασίας που πολλοί τους ζητούν» πρόσθεσε και συμπλήρωσε «Δεν είμαι απαισιόδοξη…Μύρισε άνοιξη!».

Παράλληλα εμφανίστηκε αισιόδοξη σχετικά με την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων για την απομείωση του ελληνικού χρέους: «Τη στιγμή που μιλάμε, φαίνεται πως είναι σε καλό δρόμο. Και φαίνεται πως οι αριθμοί είναι ευοίωνοι».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Αμερικανού Υποικ, Τίμοθι Γκάιτνερ, ο οποίος ανέφερε πως «στη διάρκεια των τελευταίων μηνών οι Ευρωπαίοι έκαναν σαφώς καλύτερη δουλειά απ’ ό,τι προηγουμένως για να βεβαιωθούν ότι ελέγχουν την κατάσταση». «Όλος ο κόσμος πλέον έχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην ικανότητα της Ευρώπης να συγκρατήσει τους κινδύνους της κρίσης» συμπλήρωσε. Υπογράμμισε ωστόσο πως η προσπάθεια εξόδου της Ευρώπης από την κρίση είναι ακόμα μακρά και δύσκολη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15