09/12/2019 12:37:02

Η Ουάσιγκτον ζητεί σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Βενεζουέλα

Καταδίκη για Βοσνία από ΟΗΕ - Αποζημίωση σε γυναίκα που βιάστηκε στον πόλεμο - Media

 

Οι ΗΠΑ ζήτησαν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να συγκαλέσει συνεδρίαση την προσεχή εβδομάδα για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Βενεζουέλα, σύμφωνα με διπλωμάτες.

Η συνεδρίαση που αναμένεται να διεξαχθεί την Τετάρτη, θα εξετάσει την επιδείνωση της πολιτικής και οικονομικής κατάστασης στη χώρα που πλήττεται από κρίση καθώς και τις επιπτώσεις της στις οικογένειες και στα παιδιά.

Εσωτερική έκθεση του ΟΗΕ, η οποία περιήλθε σε γνώση του AFP, υπολογίζει σε επτά εκατομμύρια τους πολίτες που χρήζουν ανθρωπιστικής βοήθειας (τρόφιμα, φάρμακα και πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη), δηλαδή σχεδόν το ένα τέταρτο των κατοίκων της Βενεζουέλας.

Σχεδόν 3,7 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από υποσιτισμό, τριπλάσιοι σε σχέση με την περίοδο 2010-2012, ενώ τουλάχιστον το 22% των παιδιών μικρότερων των πέντε ετών υποφέρουν από χρόνιο υποσιτισμό.

Ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο κατηγορεί τις αμερικανικές οικονομικές κυρώσεις γι αυτό, όμως ο πολιτικός του αντίπαλος Χουάν Γκουαϊδό καταγγέλλει την αδιαφορία και τη διαφθορά της κυβέρνησης.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.