search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:46
MENU CLOSE

Η Ουάσιγκτον ζητεί σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Βενεζουέλα

04.04.2019 20:15
Λιβύη: Συμφωνία για τη διεξαγωγή εκλογών μέσα στους επόμενους 18 μήνες - Media

 

Οι ΗΠΑ ζήτησαν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να συγκαλέσει συνεδρίαση την προσεχή εβδομάδα για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Βενεζουέλα, σύμφωνα με διπλωμάτες.

Η συνεδρίαση που αναμένεται να διεξαχθεί την Τετάρτη, θα εξετάσει την επιδείνωση της πολιτικής και οικονομικής κατάστασης στη χώρα που πλήττεται από κρίση καθώς και τις επιπτώσεις της στις οικογένειες και στα παιδιά.

Εσωτερική έκθεση του ΟΗΕ, η οποία περιήλθε σε γνώση του AFP, υπολογίζει σε επτά εκατομμύρια τους πολίτες που χρήζουν ανθρωπιστικής βοήθειας (τρόφιμα, φάρμακα και πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη), δηλαδή σχεδόν το ένα τέταρτο των κατοίκων της Βενεζουέλας.

Σχεδόν 3,7 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από υποσιτισμό, τριπλάσιοι σε σχέση με την περίοδο 2010-2012, ενώ τουλάχιστον το 22% των παιδιών μικρότερων των πέντε ετών υποφέρουν από χρόνιο υποσιτισμό.

Ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο κατηγορεί τις αμερικανικές οικονομικές κυρώσεις γι αυτό, όμως ο πολιτικός του αντίπαλος Χουάν Γκουαϊδό καταγγέλλει την αδιαφορία και τη διαφθορά της κυβέρνησης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:38