search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:34
MENU CLOSE

Επιμένουν οι αγρότες…

01.02.2010 22:03
Επιμένουν οι αγρότες... - Media

Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων…Τα μπλόκα παραμένουν σε περίπου 30 σημεία, ενώ το Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο των αγροτών διέψευσε κάθε προσδοκία για εκτόνωση των κινητοποιήσεων καθώς αποφάσισε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων  ζητώντας παράλληλα συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου. Την  ίδια ώρα συνάδελφοί τους από το λεγόμενο « δεύτερο συντονιστικό αγώνα» θα συναντηθούν σήμερα με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Μπατζελή ενώ αυτόνομη  και σκληρότερη πορεία ακολουθούν τα μπλόκα της Νίκαιας και του Προμαχώνα.

Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων…Τα μπλόκα παραμένουν σε περίπου 30 σημεία, ενώ το Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο των αγροτών διέψευσε κάθε προσδοκία για εκτόνωση των κινητοποιήσεων καθώς αποφάσισε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων  ζητώντας παράλληλα συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου. Την  ίδια ώρα συνάδελφοί τους από το λεγόμενο « δεύτερο συντονιστικό αγώνα» θα συναντηθούν σήμερα το μεσημέρι με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Μπατζελή ενώ αυτόνομη  και σκληρότερη πορεία ακολουθούν τα μπλόκα της Νίκαιας και του Προμαχώνα.

Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στη χθεσινή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για θέματα διαφάνειας σε αποστροφή του για τις αγροτικές κινητοποιήσεις έστειλε μήνυμα προς τους αγρότες ζητώντας από όλους να αρθούν στο ύψος και τονίζοντας ότι «δεν έχουμε την πολυτέλεια για μικροδιευθετήσεις και μικροδιεκδικήσεις. Δεν έχουμε τα περιθώρια να αντέξουμε παρατεταμένα μπλόκα και απεργίες».

Μετά τη συνάντησή της με την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, η Κατερίνα Μπατζελή επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να δοθούν άμεσες ενισχύσεις στους αγρότες. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι θα υπάρξει ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής “μέσω παρεμβάσεων και πολιτικών που στόχο έχουν την αναθέρμανση της αγροτικής οικονομίας, την ενίσχυση της ποιότητας των προϊόντων και όλα αυτά θα γίνουν μέσω του αναθεωρημένου ΕΣΠΑ”.

Η κυρία Κατσέλη από την πλευρά της ανέφερε ότι διατηρείται η δέσμευση του υπουργείου ότι οι αγροτικές επιχειρήσεις θα ενταχθούν στο ΤΕΜΠΜΕ και τις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθεί το νέο πακέτο χρηματοδότησης μέσω ΤΕΜΠΜΕ μαζί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Πρόσθεσε ότι το υπουργείο θα ασχοληθεί και με τη διαμόρφωση των τιμών από το χωράφι στο ράφι και για το θέμα αυτό θα συγκροτηθεί επιτροπή που θα αναλύσει το ζήτημα για κάθε προϊόν χωριστά. Η υπουργός επανέλαβε την θέση της ότι θα χρηματοδοτηθούν επενδύσεις στον αγροτικό τομέα μέσω ΕΣΠΑ θα αφορούν τόσο στην εποπτεία της αγοράς για τη διαμόρφωση των καλύτερων τιμών όσο και στη διαμόρφωση ενός πιστοποιητικού ποιότητας ελληνικής προέλευσης όσο και γενικότερα τη χρηματοδότηση αγροτικών επιχειρήσεων.

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για παρακώλυση συγκοινωνιών κατέθεσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων με αφορμή τις κινητοποιήσεις των αγροτών ενώ νέα ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας.

Το υπουργείο προειδοποιεί τους πολίτες της χώρας που θέλουν να ταξιδέψουν οδικός προς την Ελλάδα ότι οι κινητοποιήσεις των Ελλήνων αγροτών εξακολουθούν να δυσχεραίνουν την κυκλοφορία στη Βόρεια Ελλάδα. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα εντάθηκαν, καθώς δεν ήταν δυνατή η επίτευξη συμφωνίας κυβέρνησης- αγροτών και συνιστά στους Ρουμάνους να αποφεύγουν την περιοχή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:34