search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:48
MENU CLOSE

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος: Aβατo εκκολαπτήριo έκνομων ενεργειών τα Εξάρχεια

05.04.2019 08:27
Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος: Aβατo εκκολαπτήριo έκνομων ενεργειών τα Εξάρχεια - Media

 

Για «άβατα εκκολαπτήρια έκνομων ενεργειών» κάνει λόγο η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος, μετά την ένοπλη επίθεση που δέχθηκε χθες το βράδυ κλιμάκιο του Λιμενικού στα Εξάρχεια, καθώς με ανακοίνωσή της στηλιτεύει την αδράνεια στην αντιμετώπιση εγκληματικών ενεργειών στην περιοχή των Εξαρχείων και ζητά άμεσα μέτρα για την προστασία των εισαγγελέων και την πάταξη της παραβατικότητας σε περιοχές της Αθήνας.

Σημειώνεται ότι το κλιμάκιο οκτώ ανδρών του Λιμενικού Σώματος δέχθηκε επίθεση από περίπου 50 άτομα, ενώ έβγαινε από σπίτι όπου είχε προηγηθεί έρευνα παρουσία εισαγγελέα, έπειτα από πληροφορίες που έλαβε για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Οι δράστες φορούσαν μαύρες φόρμες, κουκούλες και κράνη, ενώ ήταν οπλισμένα με ρόπαλα, μαχαίρια και πιστόλια. Μάλιστα οι άνδρες του Λιμενικού φέρονται να είδαν τουλάχιστον 4-5 ΑΚ 47 με τα οποία τους σημάδευαν.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος

Εξ αφορμής της ένοπλης επίθεσης που δέχτηκε χθες το βράδυ κλιμάκιο του Λιμενικού το οποίο με επικεφαλής Εισαγγελικό λειτουργό διενεργούσε κατ’ οίκον έρευνα προς εξιχνίαση υπόθεσης εμπορίας ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή των Εξαρχείων, και είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ανδρός του Λιμενικού και τον άμεσο κίνδυνο ζωής του συναδέλφου, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος τονίζει την επιτακτική ανάγκη:

– λήψης κατάλληλης εκπαίδευσης, εξοπλισμού και μέτρων ατομικής προστασίας των Εισαγγελέων που προΐστανται σε επιχειρησιακές ενέργειες αυξημένης επικινδυνότητας,

– αποτελεσματικής κατά Νόμον αντιμετώπισης των συμπεριφορών εκείνων που έχουν μετατρέψει περιοχές της Αθήνας σε άβατα εκκολαπτήρια έκνομων ενεργειών.

Υπενθυμίζεται ότι από την επίθεση ένας από τους λιμενικούς υπέστη τραυματισμό από μαχαιριές στον μηρό, ενώ ο δεύτερος δέχθηκε γροθιές στο πρόσωπο.

Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο ναυτικό νοσοκομείο Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης στους λιμενικούς κάποια από τα άτομα κατάφεραν να τους αποσπάσουν δύο τσαντάκια με τα ιδιωτικά τους όπλα.

Η επίθεση σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού. Στη διάρκεια της έρευνας των λιμενικών εντοπίστηκε 1,5 κιλό ινδικής κάνναβης μία ζυγαριά ακριβείας ενώ συνελήφθησαν δύο γυναίκες εκ των οποίων η μία κατάφερε να διαφύγει κατά τη διάρκεια της συμπλοκής.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:46