search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 23:11
MENU CLOSE

«Δημοψήφισμα οι ευρωεκλογές»

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2067
04-04-2019
06.04.2019 03:00
sp0404xamila11111.jpg

 

Να θαμπώσει τα πλατιά χαμόγελα που κυριάρχησαν στα Σκόπια επιχειρεί η Ν.Δ. καθώς η Συμφωνία των Πρεσπών θεωρείται από την Πειραιώς ένα πεδίο που ευνοεί τη σκληρή αντιπαράθεση, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ανακοίνωσή του να ζητά εκ νέου εκλογές. Οι «γαλάζιοι», με τον αέρα που τους δίνουν οι δημοσκοπήσεις, περιμένουν στη… γωνία τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς πιστεύουν ότι οι κάλπες που θα στηθούν για τις ευρωεκλογές θα στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα αποδοκιμασίας και για τις Πρέσπες.

«Η επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών έχει ήδη κριθεί στη συνείδηση των Ελλήνων. Αυτό δεν μπορεί να το αλλάξει οποιαδήποτε επικοινωνιακή απόπειρα εξωραϊσμού της από τον κ. Τσίπρα» ήταν το σχόλιο της Πειραιώς για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Βόρεια Μακεδονία, προσθέτοντας: «Θα το συνειδητοποιήσει, άλλωστε, σε μόλις 54 μέρες από σήμερα, στις κάλπες της 26ης Μαΐου ή και νωρίτερα, αν προκαλέσει εθνικές εκλογές».

Για τον χαρακτήρα που παίρνουν, για το «γαλάζιο» στρατόπεδο, οι επερχόμενες ευρωεκλογές (ξανα)μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Βέροια κατά τη διάρκεια της πρόσφατης περιοδείας του στην Κεντρική Μακεδονία. «Οι ευρωεκλογές μετατρέπονται σε εθνικές εκλογές, σε ένα μεγάλο δημοψήφισμα, στην πρώτη ευκαιρία που θα έχει ο ελληνικός λαός να εκφραστεί έπειτα από τέσσερα χρόνια. Και για αυτό έχει τόσο μεγάλη σημασία, σε αυτές τις εκλογές, να μην πάει ούτε μία ψήφος χαμένη» υποστήριξε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ανασφάλεια και… ΚΑΣ

Τα ζητήματα της Οικονομίας και της Ασφάλειας βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα του Μητσοτάκη, καθώς ο πρόεδρος της Ν.Δ. εκτιμά ότι θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην εκλογική αναμέτρηση. «Εδώ, στα Σεπόλια, στο κέντρο της Αθήνας, συνυπάρχει δυστυχώς η φυσική ανασφάλεια με την οικονομική ανασφάλεια. Μια όμορφη παραδοσιακή συνοικία των Αθηνών οδηγείται στη φτώχεια και την εγκατάλειψη» δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στα Σεπόλια. «Την επόμενη ημέρα, η Ν.Δ. θα εξασφαλίσει ασφάλεια στις γειτονιές της Αθήνας και ανάπτυξη μέσα από τη μείωση των φόρων που θα ξαναδώσει ανάσα στη μικρή και τη μεσαία επιχειρηματικότητα» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Στον τομέα της οικονομίας και των επενδύσεων η Ν.Δ. εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για τον Πειραιά. «Το ΚΑΣ προέβη στον εξωπραγματικό ισχυρισμό ότι σχεδόν ο μισός Πειραιάς είναι αρχαιολογικός χώρος. Το ΚΑΣ, όμως, το διορίζει η κυβέρνηση και επομένως εκείνη είναι υπόλογη για τις γνωμοδοτήσεις του που υπονομεύουν κάθε οικοδομική δραστηριότητα στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας» δήλωσε η Σοφία Ζαχαράκη, εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., και πρόσθεσε: «Οι ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν άλλο να ταλαιπωρούν την Ελλάδα. Η Ν.Δ. θα διασφαλίσει την υλοποίηση επενδύσεων που θα αλλάξουν την εικόνα της χώρας και θα δημιουργήσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας».

Φθορά

Αιχμή του δόρατος της αντιπολιτευτικής της τακτικής, στο αμιγώς εσωτερικό πεδίο της πολιτικής αντιπαράθεσης, η Ν.Δ. κάνει την υπόθεση Πετσίτη, καθώς επιδιώκει να φθείρει το ηθικό πλεονέκτημα το οποίο διεκδικεί το κυβερνητικό στρατόπεδο και από την άλλη στοχεύει να δείξει ότι επί της ουσίας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απέχει από τις… συνήθεις πρακτικές των κομμάτων εξουσίας.

«Κάθε μέρα που περνάει και ένα νέο στοιχείο για τον Μανώλη Πετσίτη έρχεται στη δημοσιότητα. Ο κ. Παππάς είπε ψέματα ότι αμέσως μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε σχέσεις με την κυβέρνηση, καθώς νέο βίντεο τον εμφανίζει στο Μαξίμου δίπλα στον κ. Τσίπρα ακόμη και το βράδυ του δημοψηφίσματος» ανέφερε σε δήλωσή του ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Γιάννης Μαστρογεωργίου. «Τα ερωτήματα που θέτουμε πρέπει να απαντηθούν: Με ποια ιδιότητα μπαινόβγαινε ο Πετσίτης στο Μαξίμου, και ποιες είναι οι σκοτεινές σχέσεις που τον συνδέουν με τον Νίκο Παππά, τον Αρτέμη Αρτεμίου και τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη;» συμπλήρωσε το «γαλάζιο» στέλεχος.

Ερωτήματα

Για το ίδιο ζήτημα η Ν.Δ. μάλιστα ζήτησε την κλήση της Άννας Ζαΐρη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής θεωρώντας αναγκαία την παροχή εξηγήσεων από την πρόεδρο της Αρχής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Από το «γαλάζιο» στρατόπεδο ανέφεραν ότι η Ν.Δ. ζητά από την Άννα Ζαΐρη να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει για τα σκάνδαλα που αφορούν το τρίγωνο Πετσίτη – Λαυρεντιάδη – Αρτεμίου καθώς και να απαντήσει για ποιον λόγο αποπέμφθηκε το διευθυντικό στέλεχος της Αρχής της που τα διερευνούσε, όπως έγραψαν – χωρίς να διαψευσθούν – τρεις κυριακάτικες εφημερίδες. Τα «γαλάζια» στελέχη πρόσθεταν μάλιστα πως η Άννα Ζαΐρη θα κληθεί επίσης να εξηγήσει γιατί καθυστερούν αναιτιολόγητα και παράνομα να κατατεθούν στη Βουλή οι σχετικές εκθέσεις πεπραγμένων της Αρχής της οποίας προΐσταται.

Σε αυτό το πλαίσιο η Ν.Δ., μέσω της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Σοφίας Ζαχαράκη, έθεσε τρία ερωτήματα προς τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Παππά: Με ποια ιδιότητα μπαινόβγαινε ο κ. Πετσίτης στο Μαξίμου και πώς βρέθηκε να έχει στους λογαριασμούς του παράνομα ποσά; Ποιες σκοτεινές διαδρομές συνδέουν τους κ. Πετσίτη, Παππά και Αρτεμίου που έστελνε τα χρήματα από την Κύπρο; Για ποιο λόγο ξηλώθηκε ο δημόσιος λειτουργός που διερευνούσε το σκάνδαλο Λαυρεντιάδη-ΔΕΠΑ;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 23:10