search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:02
MENU CLOSE

Γιατί δεν ήταν τυχαία η αναφορά Μητσοτάκη στο Νίκο Πορτοκάλογλου – Τι τους ενώνει 

05.04.2019 11:50
Γιατί δεν ήταν τυχαία η αναφορά Μητσοτάκη στο Νίκο Πορτοκάλογλου - Τι τους ενώνει  - Media

 

Με ένα στίχο του Νίκου Πορτοκάλογλου από το τραγούδι «Τα καράβια μου καίω» απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Έλλη Στάη όταν η παρουσιάστρια του Open τον ρώτησε – στη συνέντευξη που μεταδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης – σχετικά με τον brain drain.

«Ο Νίκος Πορτοκάλογλου έγραψε ένα τραγούδι πριν 25 χρόνια «Τα καράβια μου καίω». Και όταν λέει «Από πείσμα και τρέλα θα ζω σε τούτη τη χώρα ώσπου να βρω νερό γιατί ανήκω εδώ». Αυτός ο στίχος νομίζω κάπου μας ακουμπάει όλους. Ακουμπάει και τη γενιά του brain drain. Απλά ξέρετε ποια είναι η διαφορά; Δεν μπορούμε να μένουμε μόνο στο πείσμα και στην τρέλα. Χρειαζόμαστε κάτι παραπάνω», είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της ΝΔ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Φεβρουαρίου, το όνομα του Νίκου Πορτοκάλογλου είχε πέσει στο τραπέζι από συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, ως πρόσωπο που θα ήταν θετικό να ενταχθεί στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, αλλά από τότε και μετά δεν ανακινήθηκε θέμα συμμετοχής του, πιθανότατα να μην ενδιαφερόταν και ο ίδιος. 

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου υπενθυμίζουμε είχε παραχωρήσει συνέντευξη το 2017 στην Καθημερινή στην οποία μεταξύ άλλων είχε πει: «Οι αγανακτισμένοι είναι διορισμένοι πια, οπότε δεν έχουν χρόνο για διαδηλώσεις» και «Όλα γίνανε για μερικές καρέκλες», ενώ στην παρουσίαση του βιβλίου του Στάθη Ν. Καλύβα «Πού είμαστε και πού πάμε» είχε δηλώσει ότι οι του ΣΥΡΙΖΑ «πούλησαν αγανάκτηση και καταγγελία και διχασμό με τον πιο ιδιοτελή και κυνικό τρόπο και όσοι αντιστάθηκαν σ’ αυτό ήταν βέβαια προδότες, δοσίλογοι και γερμανοτσολιάδες».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:01