search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:54
MENU CLOSE

Δάσκαλοι ανάγκασαν μαθητή να φοράει «κίτρινο γιλέκο» στο σχολείο γιατί ήταν αυτιστικός (Photos)

05.04.2019 15:14
Δάσκαλοι ανάγκασαν μαθητή να φοράει «κίτρινο γιλέκο» στο σχολείο γιατί ήταν αυτιστικός (Photos) - Media

 

Σε νομικές κινήσεις σε βάρος ενός σχολείου προέβη μια μητέρα πέντε παιδιών, καθώς ισχυρίζεται ότι ανάγκασε τον γιο της να φοράει «κίτρινο γιλέκο» στην αυλή του σχολείου για να «ξέρουν οι δάσκαλοι ότι είναι αυτιστικός».

Η Joanne Logan λέει ότι θέλει να κερδίσει μια υπόθεση-ορόσημο έτσι ώστε κανένα άλλο παιδί, όπως ο επτάχρονος Charlie , να αναγκαστεί να φοράει χρώματα ή σύμβολα που το ξεχωρίζουν ως «διαφορετικό» από άλλα παιδιά.

Έτσι, έσυρε στα δικαστήρια το Δημοτικό Σχολείο Cherry Lane του Λονδίνου, υποστηρίζοντας ότι γίνονται διακρίσεις σε βάρους του γιου της.

Η Βρετανή μητέρα, η οποία έχει πέντε αυτιστικά παιδιά – δύο από αυτά είναι ενήλικες – λέει ότι θέλει να κερδίσει την υπόθεση για λογαριασμό όλων των οικογενειών που ανατρέφουν παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Δεν μπορεί να ζητήσει αποζημίωση για την υπόθεση, αλλά λέει ότι ο αγώνας δεν είναι για χρήματα ούτως ή άλλως.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:54