search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:39
MENU CLOSE

«Μετωπική» ΚΙΝΑΛΛ – ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2067
4-4-2019
07.04.2019 03:00
sp0404fofi.jpg

 

Για την κατάκτηση του χώρου της Κεντροαριστεράς

Στα… μαρμαρένια αλώνια της Κεντροαριστεράς «σφάζονται» το Κίνημα Αλλαγής και ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της κάλπης των ευρωεκλογών, αλλά κυρίως των εθνικών εκλογών, όποτε και αν αυτές πραγματοποιηθούν.

Το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε το προεκλογικό του στίγμα στο έκτακτο συνέδριο του περασμένου Σαββατοκύριακου, από το οποίο βγήκε ενωμένο για την προεκλογική μάχη, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια ώρα, κοιτάζει και πάλι προς την Κεντροαριστερά με ορόσημο τη συνδιάσκεψη της Προοδευτικής Συμμαχίας το ερχόμενο Σάββατο, στην οποία θα μιλήσει και ο Αλέξης Τσίπρας.

Αυτό που καταδείχθηκε στο πρόσφατο συνέδριο είναι ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν σκοπεύει, σε καμία περίπτωση, να κατεβάσει τους αντιπολιτευτικούς τόνους απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως όσο το κυβερνών κόμμα ανοίγει τη βεντάλια των συμμαχιών. Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής σάλπισε την αντεπίθεση εναντίον της Κουμουνδούρου, με κύριο ζητούμενο την… κατάκτηση του χώρου της Κεντροαριστεράς.

«Στις εθνικές εκλογές που έρχονται υπάρχει δίλημμα. Δεν είναι όμως ΣΥΡΙΖΑ ή Ν.Δ. Το δίλημμα των εκλογών είναι ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέες περιπέτειες» τόνισε χαρακτηριστικά η επικεφαλής του Κινήματος Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της. «Υπάρχει προοδευτικό ρεύμα ενάντια στις δύο όψεις της συντήρησης, την παλιά δεξιά του κ. Μητσοτάκη και τη νέα δεξιά του κ. Τσίπρα. Είμαστε εμείς, το Κίνημα Αλλαγής» σημείωσε η Φώφη Γεννηματά.

Μιλώντας για το μήνυμα του συνεδρίου ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του πως τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η Ν.Δ. αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, που εκφράζουν τον λαϊκισμό και τη συντήρηση. «Απορρίπτουμε τις “γέφυρες” και των μεν και των δε» σημείωσε.

Το επόμενο διάστημα, καθώς μετράει αντίστροφα ο χρόνος για την εκλογική μάχη, η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής αναμένεται να ρίξει ακόμη περισσότερο το βάρος στην προσπάθειά της ώστε το μήνυμα του κόμματος να περάσει και να φτάσει σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του εκλογικού σώματος. Προσπάθεια που θα ενταθεί καθώς τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων δείχνουν πως, παρά το γεγονός ότι πλησιάζουμε στις ευρωεκλογές, οι αναποφάσιστοι δεν ρέουν ούτε προς τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε προς τη Ν.Δ.

Σκωτσέζικο ντους

Την ίδια ώρα θεωρείται δεδομένο ότι οι επιθέσεις προς την κυβέρνηση θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης, καθώς το Κίνημα Αλλαγής διεκδικεί τον χώρο που ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει να έχει καταλάβει και που το κυβερνών κόμμα, με την κίνηση της Προοδευτικής Συμμαχίας, δείχνει να θέλει να εντάξει πλήρως, αξιοποιώντας και τα ανοίγματα που οι Ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες κάνουν προς αυτόν.

Εν τω μεταξύ, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φρανς Τίμερμανς, ο υποψήφιος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για τη θέση του επικεφαλής της Κομισιόν, από τη μια πλευρά επιχείρησε να τονώσει το ηθικό των σοσιαλδημοκρατών ανά την Ευρώπη, αλλά από την άλλη παραδέχθηκε τη συγγένεια των δυο χώρων.

Είναι προφανές ότι το «σκωτσέζικο ντους» από τον Τίμερμανς αποτελεί για το Κίνημα Αλλαγής ένα «αγκάθι» που θα πρέπει να κόψει προκειμένου να πετύχει το καλύτερο δυνατό εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα. Εξ ου και η Γεννηματά φρόντισε στο συνέδριο να τονίσει με κάθε τρόπο ότι άλλο Κίνημα Αλλαγής και άλλο ΣΥΡΙΖΑ και να υπογραμμίσει τις κυβερνητικές αδυναμίες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:38