search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 05:11
MENU CLOSE

 Ο «μεντεσές» του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2067
4-4-2019
07.04.2019 03:00
nato_1.jpg

 

Η Συμφωνία των Πρεσπών υπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου, λέει το ΚΚΕ

Σε υψηλούς τόνους κυμάνθηκε η κριτική που άσκησε το ΚΚΕ στην επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Βόρεια Μακεδονία, συνοδεύομενος από πολυπληθή ομάδα επιχειρηματιών.

Για τον Περισσό «η επίσκεψη Τσίπρα, μαζί με επιχειρηματίες, στη Βόρεια Μακεδονία αποδεικνύει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών, εκτός από τους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, υπηρετεί και συγκεκριμένα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου, που διεκδικούν μερίδια απ’ τις αγορές των Βαλκανίων και θα κερδίσουν από τις μπίζνες στη γειτονική χώρα». Και τονίζει χαρακτηριστικά πως «αυτούς που δεν συμφέρει είναι τους δύο λαούς, τα συμφέροντα των οποίων θυσιάζονται στον βωμό των επιχειρηματικών ανταγωνισμών και κερδών και των επικίνδυνων σχεδίων των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «η υποχρέωση της Ελλάδας για την επιτήρηση του εναέριου χώρου της Β. Μακεδονίας, στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Τσίπρας, είναι ΝΑΤΟϊκή υποχρέωση. Το επιχείρημα της ασφάλειας της περιοχής, που επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός, είναι τουλάχιστον γελοίο, γιατί ουσιαστικά καλείται ο ελληνικός λαός να πληρώσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την υλοποίηση της ΝΑΤΟϊκής επιθετικής πολιτικής στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή. Ήδη η ελληνική πολεμική αεροπορία επιτηρεί το Μαυροβούνιο και τώρα τη Β. Μακεδονία. Αυτό σημαίνει “μεντεσές” του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ» καταλήγει χαρακτηριστικά ο Περισσός.

«Αφάν γκατέ»

Σε αυτό το πνεύμα ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε ομιλία του στη Φιλοσοφική Σχολή της Αθήνας επισήμανε πως το πρόσφατο παρελθόν είναι που κάνει ακόμα πιο επικίνδυνους τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που εξελίσσονται τώρα στα Βαλκάνια, βάζοντας στο στόχαστρό του την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτούς που έβαλαν τη φωτιά του πολέμου, την Ε.Ε., το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ τους παρουσιάζει τώρα σαν φιλειρηνιστές που τάχα θα σβήσουν τη φωτιά του πολέμου» υπογράμμισε ο Κουτσούμπας, τονίζοντας πως το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που αντιπαλεύει το ΝΑΤΟ, τους σχεδιασμούς του και τη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτό.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κουτσούμπας, «το γεγονός ότι όλο το “αφάν γκατέ” της Ε.Ε., από τη Μέρκελ μέχρι ακροδεξιούς, χαιρέτησαν τη ΝΑΤΟϊκής έμπνευσης Συμφωνία των Πρεσπών, δείχνουν κατά τη γνώμη μας πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η συμφωνία για τον λαό μας και όλους τους λαούς των Βαλκανίων. Η ΝΑΤΟϊκή Συμφωνία των Πρεσπών του ΣΥΡΙΖΑ αφήνει σκόπιμα αμφισημίες, που αξιοποιούνται για να ενισχυθούν αλυτρωτισμοί και εθνικισμοί και στις δυο χώρες».

«Στα Βαλκάνια πυροδοτούν υπαρκτά και ανύπαρκτα μειονοτικά θέματα, κάτω από τον περίφημο δήθεν συλλογικό “αυτοπροσδιορισμό”, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου για αλλαγές συνόρων, ενίσχυση ρατσιστικών, εθνικιστικών, αλυτρωτικών διαθέσεων» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Κουτσούμπας στην ομιλία του στην εκδήλωση που διοργάνωσαν η Τ.Ο. Πανεπιστημίων Ερευνητικών Κέντρων Αττικής του ΚΚΕ και η Οργάνωση Σπουδάζουσας Αττικής της ΚΝΕ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24